Els berguedans Joan Pujol i Ramon Vilanova reben un reconeixement personal en prevenció d'incendis

El voluntaris berguedans recullen un dels premis honorífics de la Diputació de Barcelona

Redacció
29 de novembre del 2015
Actualitzat a les 22:25h
Tots els premiats i institucions a l'acte de Puig-reig.
Tots els premiats i institucions a l'acte de Puig-reig. | DipuBcn.

El berguedà Joan Pujol Argelic, de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Viver i Serrateix, ha rebut un dels premis d'honor Joaquim Maria de Castellarnau, com un reconeixement personal per a la seva tasca en la prevenció d'incendis forestals. Pujol ha recollit el premi aquest dissabte, en una gala amb més de 500 persones celebrada a Puig-reig. 

Per altra banda, el mateix premi també s'ha entregat a Ramon Vilanova Fígols, de l'ADF Montesmon, mentre que les ADF del Montseny Ponent i l'Alt Maresme han obtingut les distincions de la Diputació de Barcelona per a la millor obra i projecte de prevenció, la primera, i a la millor organització, la segona. 

L'acte d'entrega de premis ha estat presentat per l'actor Quim Masferrer, i ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, conjuntament amb l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba; el vicepresident primer i diputat de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, i el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, així com el seu adjunt i alcalde de Cercs, Jesús Calderer. 

Sobre aquests premis, que ja arriben a la seva 19a edició, Conesa ha recordat que posen de relleu “la bona feina que es fa des del territori” en l'àmbit de la prevenció d'incendis i la protecció dels espais naturals, especialment els boscos. “Som nosaltres que hem de protegir la nostra terra”, ha continuat, tot remarcant que això no seria tan efectiu si no fos per unes “ADF fortes i amb mitjans per fer aquesta prevenció”. En aquest sentit, la presidenta ha assenyalat que els pressupostos per a aquesta activitat de cara a l'any vinent s'incrementaran.
Arxivat a