Berga, Gironella i Puig-reig se sumen al «Black Friday»

Desenes de botigues i comerços oferiran descomptes a partir d'aquest divendres

Aida Morales
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:57h
Cartell del 'Black Friday' a les botigues de Berga.
Cartell del 'Black Friday' a les botigues de Berga. | Aida Morales.

El “Black Friday”, la tradició comercial sorgida als Estats Units per fomentar les vendes el dia després d'Acció de Gràcies, també ha arribat al Berguedà. Així com ja ho fan altres ciutats capitals de comarca com Vic o Manresa, Berga i Gironella s'han volgut sumar al carro d'aquesta campanya i, durant tot aquest divendres, oferiran descomptes importants en bona part dels seus productes de temporada. 

L'anomenat “divendres negre”, doncs, dóna el tret de sortida a les compres de la campanya de Nadal, amb descomptes que poden arribar fins al 50%, i que les empreses aprofitaran per començar a fomentar les vendes. A Berga i Gironella, però, serà la primera vegada que es fa, i no són totes, les botigues que s'hi sumaran. Segons ha explicat a NacióBerguedà la presidenta dels Comerciants de Gironella, Nuri Masforroll, aquesta campanya s'ha fet arribar als 90 comerciants de la vila, tot i que molts no s'hi acabaran sumant. En el cas de Berga, però, el nombre encara pot ser més baix, i segons ha relatat la botiguera  Anna Farràs, al carrer major només seran una desena de botigues. Pel que fa a altres zones comercials de la ciutat, com per exemple el Vall, els botiguers han indicat que, oficialment, no faran res. Per altra banda, a Puig-reig ho faran botigues individuals.

“La idea va sorgir perquè, com que tothom ho fa, no podíem quedar enrere”, ha declarat Masforroll, que ha assegurat que els comerciants s'han “d'adaptar als temps que passen”. En aquesta mateixa línia ho veuen els botiguers del carrer major de Berga que, segons Farràs, creuen que és una campanya publicitària que ja està feta, i un “carro” que el petit comerç no pot deixar passar. 

Segons Farràs, a més, i malgrat ser la primera vegada que s'organitza, segurament funcionarà, ja que seran promocions atractives pels clients i una activitat diferent: “Jo crec que pot funcionar; que la gent vingui, entri i miri, sempre val la pena”. A Berga, per altra banda, el “Black Friday” s'allargarà durant tot el dissabte, motivant que el carrer major sigui, durant el cap de setmana, també un eix comercial ple de novetats. 

En aquest sentit, les dues botigueres han confiat que el nombre de clientela que passejarà pels dos eixos comercials augmentarà. “S'espera que els clients s'engresquin una mica”, ha afirmat Masforroll. Aquest any, però, el “divendres negre” a Berga i Gironella serà una prova pilot, tot i que s'espera que de cara a properes edicions, la població ja el conegui, i més comerciants s'hi engresquin. 
Arxivat a