El Campionat Maqui Bages-Berguedà acaba aquest diumenge

L'última prova se celebrarà sortint des de Sallent, amb un recorregut que inclou nous trams i que té un 90% de corriols

Redacció
28 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:59h
Diumenge es disputa la 6a Bell Race.
Diumenge es disputa la 6a Bell Race. | Marc Ribas

La 6a edició de la cursa de la Bell Race amb sortida a l'Hotel Mas de la Sala de Sallent, es disputa aquest diumenge a partir de les 10 del matí. La cursa té una forta acollida fora del Bages, amb una participació d'un 60% de corredors i corredores de fora la comarca, vinguts de l'àrea metropolitana de Barcelona, del Gironès, Berguedà, Osona, Tarragonès, i fins i tot, gent vinguda d'Andorra.

El Campionat Maqui des de fa temps intenta, amb les seves curses i recorreguts, esdevenir una manera de promoure i donar a conèixer el Bages i el Berguedà, els seus paratges naturals i la seva gastronomia.

Els organitzadors de la Bell Race, però, busquen anar més enllà del concepte competitiu i esportiu, per això la importància del recorregut. Aquest estarà ple de sorpreses, amb molts corriols per dintre del bosc, combinant i buscant indrets de l'entorn de Sallent i Cabrianes desconeguts que sobtin els participants. Aquest any, a més, s'ha canviat el sentit del recorregut, buscant panoràmiques de la muntanya de Montserrat i del Montcau en els seus primers 6 quilometres i acabant la cursa amb vistes al Pirineu. El recorregut que té uns 15 quilometres i uns 500 metres de desnivell, passa per trams de la sèquia de Manresa, marxa cap al Mas de les Coves per vorejar la muntanya del Cogulló, i s'endinsa al torrent del Mas de la Sala per arribar finalment a l'Hotel del Mas de la Sala.

Els corredors, un cop acabada la cursa, podran fer un tast de productes gastronòmics del Bages i de Catalunya. Un producte únic i típic del Mas de la Sala, la botifarra feta artesanalment per Ignasi Sala condimentada de ceba i all, i acompanyada de mongetes dels horts del Bages. També podran tastar la beguda isotònica de l'empresa Catalana Refrescat i la cervesa Moritz, així com emportar-se a casa Iogurt de la Torre d'en Roca de Sallent.

També hi haurà servei de fisioteràpia portat a terme per l'equip del manresà Marc Caballé. Un cop acabada la cursa a les 13:00 es farà el sorteig de material esportiu i s'entregaran els premis de la cursa, per tot seguit fer el tancament i entrega de premis del Campionat Maqui 2015.

Les inscripcions anticipades estan obertes fins aquest dijous a la mitjanit. Si queden places el mateix dia es podran fer inscripcions. Dilluns passat es va anunciar que quedaven poques places disponibles.

Les inscripcions es poden fer via internet o físicament a les Botigues Leksport de Manresa i Berga. El preu de la cursa són 15 euros.