La Patum i el Berguedà captiven «Puan» al Catalunya Experience

"Increïble, increïble", no pot deixar d'afirmar la jove periodista indonèsia

Aida Morales
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 0:08h
990_1448491322experience
990_1448491322experience
 
El programa Catalunya Experience d'aquest dimecres al vespre, el setè d'aquesta sèrie, és una clara síntesi del que pot donar Barcelona i el Berguedà. En poc menys de 53 minuts, la presentadora i actriu Ivana Miño porta la convidada del programa, la jove estudiant indonèsia Putri Anindya 'Puan' per alguns dels indrets més emblemàtics d'aquests dos escenaris. Gairebé una hora d'emocions, paisatges i experiències.

'Puan' arriba entusiasmada a l'aeroport, preparada per viure una setmana màgica, tot i que poc s'espera com en resultarà el final. Comença al mar i acaba a la muntanya, i arrenca l'aventura posant els peus a l'aigua, mentre que l'acabarà en una plaça plena de foc. Durant el seu viatge, la jove periodista coneix el Port Olímpic de Barcelona, la Barceloneta, puja al Tibidabo i entra a la Sagrada Família. En aquest punt, però, el viatge dóna un tomb, i 100 quilòmetres terra endins, es troba davant del Pedraforca. 

Diuen que és una muntanya màgica, li explica Miño, tot i que no menys que la llibertat i la confiança que transmeten els cavalls i els gossos de la Fundació Miranda, a la Serra del Catllaràs. La tranquil·litat, però, es trenca quan 'Puan' arriba a Berga. És Corpus i, per tant, Patum. Des d'un balcó de la plaça de Sant Pere, observa entusiasmada una Patum Completa i, finalment, un salt de Plens. "Increïble, increïble", no pot deixar d'afirmar. A més, són els 125 anys de la Guita Xica. Entre la por i l'emoció, i acompanyada per les bones explicacions de l'instagramer Jordi Galera i el patumaire Teti Muntaner, baixa als vestidors de Plens i decideix fer el segon sant des de la plaça de l'Hospital. 

Una experiència plena de màgia i somnis; el seu primer viatge a Europa. "Ho trobaré a faltar", declara.

Acte seguit d'emetre aquest programa, han estat diverses, les veus que han aparegut a les xarxes socials emocionades. Diversos espectadors han afirmat que el pas del programa pel Berguedà els ha despertat emocions, i també han donat gràcies per la increïble promoció que aquest reportatge ha donat a la comarca.