Berga combat els rumors contra la immigració amb els mitjans

La Taula de Nova Ciutadania marca el full de ruta per desmuntar tòpics

per Redacció , 17 de juliol de 2014 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una dona d`origen magrebí Foto: Adrià Costa

La segona Taula Municipal de Nova Ciutadania formada per l’Ajuntament de Berga i entitats i col·lectius socials ha traçat el nou full de ruta per combatre els rumors contra la immigració de cara a l’any que ve. Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Maribel Iglesias, es tracta de fer-ho des dels diferents instruments ciutadans, però també buscant la complicitat dels mitjans de comunicació locals i comarcals. 
 
“Volem mirar de fer campanyes als mitjans perquè es vegi que a tots els actes hi ha gent de tot arreu. Cal treballar la cohesió”, ha afirmat la regidora. Iglesias ha remarcat que aquesta feina ja s’està fent, sobretot, des del passat mes de desembre -quan es va crear la Taula- perquè es va detectar la necessitat de treballar contra la rumorologia entorn de la immigració: “Vam pensar que aniria molt bé que les polítiques per la diversitat fossin una cosa de la ciutadania”, ha remarcat
 
Per això, es va decidir començar a treballar en quatre eixos. Respecte d'aquests, Iglesias ha volgut deixar clar que “el fet de tenir la Taula no és derivat de que hi hagi un problema a la ciutat”, sinó de que es volen fer unes polítiques per a la diversitat “com més àmplies millor”. No obstant això, ha reconegut que sí que es van detectar “els rumors típics”, i per això ha afirmat que l’Ajuntament prefereix treballar per combatre’ls abans “de tenir mai cap problema”.
 
No són immigrants, són pesones
 
Durant la reunió de la segona Taula d'aquest dimecres, Ajuntament i entitats s’han compromès a seguir treballant amb les línies definides, en especial, contra els rumors i posant èmfasi en els mitjans de comunicació. 
 
També el politòleg i professor associat a la Universitat de Girona Xavier Casademont ha donat una visió general de les polítiques de ciutadania i ha aportat alguns consells pràctics per combatre la rumorologia. Segons ha afirmat Casademont, potser en comptes de treballar desmuntant rumors, el que caldria és fer-ho per la convivència, el coneixement i la cohesió. És a dir, realitzant activitats conjuntes. A més, ha remarcat que aquestes polítiques no han de parlar en cap cas d’immigrants, sinó de persones.
 
La propera sessió de la Taula es preveu a partir del gener del 2015, quan es tornarà a avaluar la feina feta fins llavors, i es marcaran els propers objectius.

 

Participació