Berga viu una concentració contra la violència de gènere poc participada

CUP i CiU són els únics grups municipals que fan acte de presència a l'acte convocat per l'Ajuntament

Aida Morales
25 de novembre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 10:38h
Anna Alsina llegint el manifest.
Anna Alsina llegint el manifest. | Aida Morales.

La concentració contra la violència de gènere que l'Ajuntament de Berga ha convocat aquest dimecres en el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones no ha tingut l'afluència de gent esperada. Sigui perquè és el primer any que es convoca des del consistori, segons ha considerat la regidora d'Atenció a les Persones, Anna Alsina, o pel poc costum de la ciutadania de Berga a mobilitzar-se per aquests aspectes, però no ha aplegat més de 50 persones. 

"En el fons, una concentració és donar visibilitat a un posicionament en contra o a favor", ha recordat Alsina, que ha esperat que, amb el temps, els berguedans vagin agafant l'hàbit de posicionar-se públicament davant de certes situacions. "És el primer any que es convoca la concentració", ha prosseguit la regidora, que ha acabat sentenciant: "I per a nosaltres, no serà l'última". 

 
En aquesta s'hi han pogut veure diversos regidors i militants de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), i també la regidora de Convergència i Unió (CiU) Maria Antònia Ortega. Sobre el fet que els altres grups polítics no hi hagin participat, Alsina ha justificat la possibilitat que sigui per haver-los convocat amb poc temps. 

Segons ha dit, el consistori els ha anunciat, aquest dimecres, que hi hauria la concentració, tot i que aquesta informació, ha precisat, ja s'havia fet pública a través dels mitjans de comunicació durant la setmana passada: "Jo entenc que potser no s'ho han pogut combinar, no entenc que sigui un rebuig a aquesta concentració". 

Alsina ha declarat que és important que l'Ajuntament de Berga i la ciutat en sí mostrin un "posicionament públic" contra la violència de gènere, tot afegint que, aquesta, no només és la violència física cap a una dona, sinó també tots aquells gests que es reprodueixen en una "societat patriarcal" i que són "micromasclismes". 
 

Unes cinquanta persones s'apleguen a la plaça de Sant Pere contra la violència de gènere. Foto: Aida Morales.

Arxivat a