Un cicle de xerrades amb el Pare abat de Montserrat i Tomàs Molina repassarà Queralt

Roger Cortina demana més suport de les administracions, i el suport econòmic de qui vulgui ajudar

Aida Morales
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 21:11h
Roger Cortina i el rector de Berga, Marc Majà.
Roger Cortina i el rector de Berga, Marc Majà. | Aida Morales.

La Comissió del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ha organitzat, amb la col·laboració de la Parròquia de Berga, un cicle de xerrades que, des d'aquest proper divendres 4 de desembre i fins a principis d'abril, tocaran diversos aspectes relacionats amb Queralt. Serà, tal com ho han anomenat, una “corona de xerrades” amb ponents variats i alguns de molt destacats, entre els quals es podrà comptar amb Josep M. Soler, Pare abat de Montserrat; el doctor el filosofia i en teologia, Francesc Torralba; la doctora en Sagrada Escriptura i membre de la Companyia de Maria, Maria Claustre Solé, i el meteoròleg Tomàs Molina. 

L'objectiu, segons ha concretat en una roda de premsa el rector de Berga, Marc Majà, és exposar els diferents aspectes relacionats amb Queralt, però no des de la vessant estrictament religiosa, sinó de l'esport, la muntanya, la cultura, l'art i, també, l'espiritualitat: "El tema religiós cristià hi serà, però les xerrades tocaran diferents temes”. 

En aquest sentit, Majà ha destacat la figura del meteoròleg de TV3, que segurament realitzarà una xerrada més “divulgativa”, tot i que també la ponència de Francesc Torralba que, com a filòsof, pot arribar a tractar el significat d'un santuari en ple segle XXI, o analitzar per què la gent, avui dia, encara busca espais de reflexió. A més, ha recordat,  “és just subratllar” que les xerrades estan organitzades per la Comissió, tot i que les ponències s'hagin anat tancant des de la Parròquia. 

Del 4 de desembre al 8 d'abril

La primera de les xerrades que encetarà el cicle serà la del Pare abat de Montserrat. Aquesta serà el proper divendres 4 de desembre a les 20.30 hores al Pavelló de Suècia. Segons ha explicat el membre de la Comissió de la Coronació, Roger Cortina, totes seran els divendres al mateix lloc i a la mateixa hora, per fomentar que a la gent li sigui més fàcil de recordar-ho. 

Ja el 2016, ha continuat, hi haurà la xerrada de Francesc Torralba el dia 22 de gener; mentre que la de M. Claustre Solé serà el 4 de març. Finalment, serà Tomàs Molina qui tancarà el cicle el 8 d'abril. 

Més suport

Cortina també ha aprofitat per demanar una mica més de “suport” per part de les administracions pel que fa als actes del Centenari. Segons ha reconegut, ja hi ha alguna subvenció i des de la Comissió s'està treballant per trobar fonts d'ingressos, però l'abundància econòmica, ha recordat, no serà la mateixa que quan es van celebrar els 75 anys. 

En aquest sentit, ha remarcat que els membres de la Comissió estan treballant per ser el més “independents possibles” en el sentit econòmic, tot i que també resten oberts a tota la gent que, essent particulars o institucions, vulguin ajudar. 
 

Presentació del cicle de xerrades pel Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Foto: Aida Morales.

Arxivat a