Berga escull 207 persones per a les meses del 20-D

Consulta tots els motius d'al·legació | A Berga hi haurà 23 meses en 10 col·legis electorals

Aida Morales
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:50h
Mesa electoral.
Mesa electoral. | Aida Morales.

Fins el 5 de desembre es poden presentar al·legacions per no anar a una mesa. Foto: Martí Albesa.


El ple de l'Ajuntament de Berga s'ha reunit de forma extraordinària aquest dilluns al migdia per fer el sorteig de les persones que conformaran les meses electorals del proper 20 de desembre. S'han escollit 207 persones entre presidents de mesa, vocals i suplents de les 23 meses de la ciutat. El llistat de persones escollides no es farà públic a l'empara de la Llei de protecció de dades, però cada un d'ells rebrà la comunicació al seu domicili.

Segons marca la llei electoral, la junta electoral ha d'informar a aquestes persones abans del dissabte 28 de novembre i en cas que els escollits volguessin presentar al·legacions ho poden fer fins el dia 5 de desembre. Entre el cap de setmana passat i aquest dimecres tots els ajuntaments de l'Estat s'han reunit de manera extraordinària per sortejar els membres que aniran a les meses del 20-D. Els presidents i vocals cobraran 62,61 euros per la feina feta durant tota la jornada electoral.

Tots els motius d'al·legació

Queden exempts de formar part d'una mesa, sense excepció, tots els majors de 65 anys; persones amb condició de discapacitat; amb certificat d'incapacitat permanent absoluta; amb baixa mèdica laboral; dones embarassades de més de sis mesos de gestació; interns de presons o hospitals psiquiàtrics; mares durant el període de lactància fins als nou mesos del nadó; persones que tenen cura d'un familiar de primer o segon grau que no pot valdre's per sí sol; metges, bombers i personal de Protecció Civil que estigui de guàrdia el dia de les eleccions; treballadors de les Juntes Electorals, jutjats o administracions públiques amb tasques relacionades amb les eleccions i directors de mitjans de comunicació i caps d'informatius que hagin de cobrir la jornada electoral. 

També poden quedar exempts d'anar a una mesa, tot i que s'estudiarà cas per cas, tots aquells que estiguin lesionats o malalts encara no que tinguin baixa mèdica; dones en situació de risc durant els primers sis mesos d'embaràs; persones que tinguin una operació quirúrgica o proves mèdiques el dia de la votació o els dies immediatament posteriors o anteriors; creients d'una religió els ideals de la qual són contraris a participar d'una mesa electoral; gent que ha canviat la residència a una altra Comunitat Autònoma; pares o mares d'un menor de 14 anys que no tingui ningú més que se'n pugui fer càrrec; haver format part d'una mesa electoral un mínim de tres cops els últims deu anys i aquells que tenen la celebració d'un esdeveniment familiar d'especial rellevància imposposable aquell dia.
Arxivat a