La jornada de Finançament Alternatiu i Ajuts Leader atreu mig centenar d'assistents

Empresaris de la Catalunya Central coneixen noves formes de finançar les seves empreses

per Aida Morales , 24 de novembre de 2015 a les 15:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jornada de Finançament Alternatiu. Foto: ADBerguedà.


Més de 50 persones de diferents indrets de la Catalunya Central han assistit, aquest dimarts al matí, a la jornada de Finançament Alternatiu i Ajuts Leader que ha organitzat ACCIÓ, l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya  Central i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. 


L'acte ha estat a l'Hotel Ciutat de Berga, amb l'objectiu de fer visibles altres formes de finançament alternatives i eines no bancàries per fomentar el creixement de les empreses i que siguin més competitives. Durant la jornada han intervingut Joan Marinel·lo, de LoanBook Capital i Arnau Grasa de Novicap, que han posat llum sobre instruments de finançament col·lectiu d'inversió i de préstec, així com finançament garantit de factures. Entre alguns dels avantatges que ofereixen aquestes eines hi ha l'agilitat i rapidesa en l'obtenció de fons, el cost de finançament coherent amb el cost real del diner i del risc, i la independència financera per evitar la possibilitat de vendes creuades.

A més, els assistents també han pogut conèixer la nova convocatòria i requisits dels nous ajuts Leader 2014-2020 de la mà d'Anna Garrós, de l'Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. Entre les principals novetats hi ha, per exemple, la inclusió de noves tipologies de beneficiaris, com ara micros, petites i mitjanes empreses.

 

Participació