El campaner i la campana

Redacció
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:47h
990_1448358316CAMPANAp
990_1448358316CAMPANAp

El campaner li va dir a la campana:

-Noia, quina vida més dura la teva. Et compadeixo! Desperta eternament, sempre a punt per tocar els quarts i les hores, no pots reposar més de catorze minuts seguits... i estàs sola. Qui et va fer, et va deixar penjada i penjada t'has quedat. Tens bones vistes aquí a dalt al campanar, però estàs a la intempèrie, a sol i serena, plogui o nevi o la calor esquerdi les pedres. Sonada. Estàs ben sonada i, com més va, com més vella et fas, més sonada et tornes. Algú m'ha dit que ets sorda... però potser no es referia a tu. Potser parlava d'alguna teva parenta, però va esmentar una campana... Tant se val. Mai he sabut si ets mascle o ets femella. T'anomenem en femení, però tens un batall que ja el voldrien molts milhomes xerrameques. Toques a missa, toques a morts, toques a noces, toques, toques i toques i et passes la vida tocant, sonant, sonada, ja t'ho he dit, sorda, que et parlo i no em sents; em sents??? No tens sentiments! També estic sol jo, com tu, i sord, del teu repic de bronze que em martella el timpà des de... ja no recordo els anys que fa. Sonat, com tu. Ben sonat, per tu. I sol, més que tu. Per què m'ignores? Per què ets tan insensible? Per què ets tan freda amb mi?? ... Per què no em respons???

I després d'un instant de silenci, la campana va dir:

-Dong
 
 
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Yorgos Konstantinou és un polipàtrida i políglot d'arrels balcàniques i empelt berlinès autotransplantat a Cercs. Treballa d'enginyer visual, cartoonista, il·lustrador, muralista, facilitador gràfic i historietista a www.imagistan.com i com educador, creador i facilitador de jocs de pau a www.irenia.net