ISS readmet les dues treballadores de neteja de l'hospital de Berga i el comitè d'empresa desconvoca la vaga

Només una de les dues persones tornarà a treballar, ja que l'altra ho ha rebutjat per motius personals

Aida Morales
24 de novembre del 2015
Actualitzat el 29 de novembre a les 4:45h

Hospital Sant Bernabé de Berga Foto: Aida Morales


Les negociacions entre la multinacional danesa ISS Soluciones de Limpieza Direct i el comitè d'empresa han arribat a bon port. Després d'una llarga reunió aquest dilluns al migdia, els delegats de CCOO van aconseguir un acord perquè les dues treballadores que van ser acomiadades la setmana passada, fossin readmeses. 

Segons han explicat fonts d'aquest comitè de treballadors a NacióBerguedà, l'acord era tornar a contractar aquestes dues persones durant els dos anys que durés la concessió, i posar-les a treballar els caps de setmana, cobrint baixes i festius. Una d'elles, però, ha decidit, finalment, rebutja-ho, per motius personals.

"S'ha pactat que no se les tocarà fins d'aquí a dos anys", han celebrat aquestes fonts, tot argumentant que, per aquest motiu, s'ha desconvocat la vaga organitzada perquè durés diversos dies durant el mes de desembre. La negociació, per això, ha estat "dura", i "plena de tensió", han precisat, tot i que finalment s'ha pogut aconseguir l'acord.

Des dels delegats de CCOO del comitè d'empresa, a més, han volgut deixar molt clara el "màxim rebuig" envers el Patronat de l'Hospital, que afirmen que no ha fet res per acostar posicions. En aquest punt, però, han volgut salvar-ne l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que afirmen que és una de els poques persones que ha donat "suport" i ha estat "al costat de les treballadores". 
 

Ber-Net i l'Hospital, 35 anys de relació escapçats per una multinacional

La nova empresa de neteja de l'hospital fa fora dues treballadores i trenca l'«acord verbal» del Patronat

Arxivat a