El berguedà Ivan Camps guanya la tercera Ultratrail Collserola

L'exciclista Roberto Heras aconsegueix la primera posició a la Mitja Volta de 38 Km

23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 22:20h
El corredor de Berga Ivan Camps
El corredor de Berga Ivan Camps | Foto: UT Collserola

El corredor de Berga Ivan camps va completar els 85 Km amb un temps de 8:04:25 Foto: UT Collserola

El passat 21 de novembre es va disputar la tercera edició de la ultra distància més metropolitana, la Helly Hansen Ultra Trail Collserola by Compressport (UTC), on jove corredor de Berga Ivan Camps es va proclamar el campió de l'Ultra trail. Camps, que va finalitzar la cursa de 85 km amb un temps de 8:04:25, explicava: "Venia en bona forma però no m'esperava, ni molt menys, guanyar. He sortit molt conservador, però a poc a poc he agafat bon ritme i a la meitat de la cursa he pensat que avui podia ser un gran dia i he escalat fins a la primera posició". El segon calaix va ser per l'actual campió d'ultres de muntanya de Catalunya, Carles Sánchez, que va creuar la meta un minut després de Camps, i el tercer per Javi Castillo.

Carme Tort, vencedora de l'Ultra Trail Collserola 2015 Foto: UT Collserola

En categoria femenina, la guanyadora va ser Carme Tort, guanyadora del Taga 2040 EVO, amb una marca de 9:44:24. Per a Tort, va ser la seva primera experiència en una ultra i assegura que "he complert amb l’objectiu que m'havia marcat, que era situar-me en primera posició i mantenir-me allà. Estava nerviosa perquè era la primera vegada que participava a una cursa de més de 60 km, però estic molt contenta amb el resultat".

Roberto Heras guanya la Mitja Volta

La primera posició de la Mitja Volta, que en aquesta edició reduïa la seva distància de 45 a 38 km a causa de la nova ubicació de la sortida i l'arribada de la cursa, va ser per Roberto Heras. L'exciclista professional i quatre vegades guanyador de la Volta Espanya, va completar el recorregut de 38 km amb 1.485 metres de desnivell positiu acumulat amb un temps de 3:02:55. Roberto Heras: "La meva experiència en ciclisme m'ha ajudat a conèixer el meu cos, les distàncies i la tàctica... Físicament l'exigència d'una ultra és la mateixa que la de la Volta o, fins i tot, més dura per l'impacte del peu".

Eva Mesado va revalidar la seva primera posició a la Mitja Volta de l'UTC en categoria femenina amb 3:50:09. Pau Zamora, un dels favorits al podi, i Raquel Velasco es van endur la segona posició, mentre que la tercera va ser per Francisco Pérez i Mª Carmen Sánchez en categoria femenina.

Podi de l'Ultra Trail Collserola en categoria masculina Foto: UT Collserola

La Popular i TrailBCN

Andreu Marimon va aconseguir la primera posició de La Popular (23 km) amb un temps de 1:45:43, mentre que la segona posició va ser molt disputada entre Daniel Sagrera i Eudald Murtra. Finalment Sagrera va ser el segon participant en creuar la meta, un segon abans de Murtra. En categoria femenina, Laura Sanzberro va revalidar la primera posició amb un temps de 2:04:22. Marta Martín i Noa Arias van ser la segona i la tercera classificada respectivament.

La novetat d'aquesta edició, el Trail BCN (10 km), va coronar a Juan Antonio Rodríguez i Marta Palau amb un temps de 00:45:59; i 1:01:45, respectivament. En segona posició va finalitzar Marco P. Seco i Carol Mace, i en tercera, Gerard Badia i Núria Miró.

1.800 corredors de muntanya

La competició s'organitzava en format d’autosuficiència, fomentant el respecte i la preservació de l'entorn natural del Parc Natural de la Serra de Collserola. Un total de 1.800 corredors van participar a la tercera edició de la UTC que va situar els avituallaments en zona d'esbarjo del parc per provocar el mínim impacte a l'ecosistema de Collserola. A més, va comptar amb la col·laboració de més de 200 voluntaris que van contribuir en el bon funcionament  de la competició que ja comença a consolidar-se com una de les curses de llarga distància de referència de Catalunya.

Panoràmica de la ciutat Foto: UT Collserola