L'alcalde de Borredà demana que el carrer General Manso es mantingui a Berga

Joan Roma envia una carta a Montse Venturós remarcant la importància d'aquest fill de Borredà

Redacció
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:48h

Placa commemorativa a Borredà del General Manso. Foto: AjBorredà.


L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha volgut donar la seva opinió sobre la instància que el Centre d'Estudis Josep Ester Borràs va entrar a l'Ajuntament de Berga demanant el canvi de nom d'alguns carrers de la ciutat. Per això, ha enviat una carta a l'alcaldessa de la capital, Montse Venturós, on li demana que mantingui el nom del carrer dedicat al General Josep Manso i Solà, figura que consta entre les propostes de supressió per part de l'entitat anarquista.

En aquest punt, i malgrat que Roma ha remarcat el “total respecte a les propostes, decisions i acords que pugui prendre l'ajuntament”, també ha volgut recordar que Manso és fill il·lustre de Borredà i “figura destacada de la lluita contra el francès”. Aquest general, ha prosseguit, va néixer el 1785 a Borredà i no té “res a veure amb la Guerra Civil” ni amb altres guerres més properes: “De moliner va passar a guerriller, valent i astut, com per esdevenir en pocs anys general destacat”. 

Sigui com sigui, però, l'alcalde de Borredà també ha volgut remarcar el “respecte per l'enemic” i el bon tracte amb els vençuts que Manso tenia, sense ser “sanguinari”, sinó, “un home just, sensat i equilibrat”, ha assegurat. D'aquest fet, ha prosseguit, és del que n'estan més “orgullosos” els habitants de Borredà, i el motiu més important pel qual s'hauria de "mantenir el seu record" a la capital berguedana.

Sobre aquest aspecte, Venturós ja va afirmar en declaracions a NacióBerguedà que es tracta d'una instància que es valorarà com qualsevol altra en un termini màxim de tres mesos i que, en qualsevol cas, no serà el consistori qui decidirà aquest possible canvi, sinó la mateixa ciutadania.