Empreses berguedanes i franceses organitzen una trobada transfronterera

La jornada serà aquest dijous 26 de novembre a l'ACEB | Juli Gendrau realitzarà una ponència sobre la importància de l'eix E-9 per a les empreses de les dues bandes dels Pirineus

Aida Morales
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:35h

 



Les empreses que treballen des del Berguedà o el Ripollès, i les que ho fan des de l'altra banda de la frontera amb l'Estat francès no estan tan lluny, tot i que, la frontera natural dels Pirineus crea un mur, fins el moment, prou important perquè no s'hagi establert bona comunicació ni cooperació. 

Per això, el servei internacional de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), Pirineu Global, ha volgut tirar endavant, aquest dijous 26 de novembre, una primera trobada empresarial transfronterera, que ajudi a establir vincles sòlids i econòmics entre les empreses berguedanes, ripolleses i franceses, i que ressegueixen l'eix de la E-9 Barcelona-Toloure.

L'objectiu, segons apunta Pirineu Global, és apropar la cultura empresarial d'aquestes dues regions tan "allunyades en mentalitat", definir punts de referència de consulta i assessorament, i consolidar una trobada anual o bianual, per tal de mantenir aquest contacte i comunicació. 

L'inici del a jornada serà a les 10.00 hores al local de l'ACEB. A partir d'aquí, Pierre Becke de BDPS Avocate farà una xerrada sobre què cal tenir en compte per fer activitat econòmica a França. A continuació, Josep Puigvert, de la Casa de la Generalitat a Perpinyà parlarà del nou canvi organitzatiu al sud de França, i després d'una pausa, Toni Massanés, de la Fundació Alícia, repassarà les noves tendències alimentàries i les oportunitats per a les empreses. No obstant això, no serà fins passades les 12.00 del migdia quan es tocarà un tema clau d'aquesta jornada; l'eix E-9. Aquest debat el conduirà el representant del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, que posarà sobre la taula aquesta infraestructura tan reclamada pels empresaris de les dues parts dels Pirineus.
 

Consulta el programa de la jornada