El Berguedà trenca el «mite de l'amor romàntic» per plantar cara a la violència de gènere

Diferents municipis de la comarca repartiran més de 2.000 llaços liles durant aquesta setmana

Redacció
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 25 de novembre a les 11:38h
El Consell Comarcal del Berguedà ha iniciat tota una sèrie d'activitats per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que serà aquest dimecres 25 de novembre, i plantar cara a certs estereotips que fomenten el tracte desigual entre gèneres. Per això, ha enfocat una campanya molt orientada a trencar tòpics, amb un cartell que obliga a la reflexió. 

“I a tu, quan et van deixar de tractar com una princesa?”, es pregunta el lema de la campanya. Aquesta, que es desenvolupa amb tot un seguit d'activitats en diversos municipis de la comarca, també té una clara vinculació amb la coeducació, que s'ha estat treballant durant aquest primer trimestre del curs a moltes escoles i instituts del Berguedà. Relacionat amb això,, també s'intenta desmuntar el “mite de l'amor romàntic”, que sovint porta a situacions "desigualitàries i abusives", segons el Consell Comarcal. 

Gósol va ser el primer municipi que va organitzar activitats, amb la representació dels Relats amb Tacte d'Isabel Clara-Simó el passat dimecres 18. A més, també s'han fet llaços liles, s'ha organitzat un taller de creixement personal, i el proper dimecres es projectarà un cinefòrum amb la pel·lícula 'La por'. 

Gironella també ha impulsat una campanya municipal aquest 25 de novembre, amb una representació artística del projecte “en cos de dona” i la lectura d'un manifest a les 20.00 hores. Els llaços liles també seran protagonistes de la jornada, repartint-se des de les botigues de la vila, i amb el mateix cinefòrum el divendres 27, que es repetirà a Vilada el 28. Per altra banda, diumenge a Gironella es farà una lectura dramatitzada del monòleg Estimar sense morir

Les activitats a Guardiola de Berguedà, Bagà i la Pobla de Lillet seran més concentrades, amb un Rumikub dimecres a la tarda a Guardiola, conjuntament amb dones de Vilada i Borredà; i el repartiment de llaços liles a tots els municipis. 

A Puig-reig, les activitats de la campanya s'iniciaran aquest dilluns, amb un contacontes coeducatiu a les 18.30 hores, i una xerrada. A més, divendres 27, la Biblioteca acollirà un taller sobre igualtat de gènere a càrrec d'Homes Igualitaris de Catalunya.

Saldes deixarà els tallers de creixement personal i empoderament per a les properes setmanes, mentre que Montmajor n'ha organitzat un per al proper 30 de novembre. Pel que fa a Berga, dissabte 28 es farà l'acte de lliurament d premis 'Nosaltres tambíe diem no a la violència', i més de 200 alumnes de centres de Berga, Gironella, Puig-reig i Bagà presentaran els seus projectes. 

Durant aquestes setmanes, es repartiran més de 2.000 llaços liles a tota la ciutadania a la major part de municipis de la comarca.