L'Ajuntament de Berga es posa al costat de les treballadores de neteja de l'hospital

L'alcaldessa explica que el contracte de concessió no tenia clàusules de temporalitat

Aida Morales
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:29h
Part nova de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé.
Part nova de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. | Aida Morales.

Part nova de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé Foto: Aida Morales


L'alcaldessa de l'Ajuntament de Berga i presidenta del Patronat de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, Montse Venturós, ha lamentat l'acomiadament de les dues treballadores de neteja per part de la multinacional ISS Soluciones de Limpieza Direct, i ha afirmat que, davant d'aquesta situació, el consistori estarà al costat de les treballadores per intentar fer efectiva la seva readmissió. 

“Nosaltres intentarem revertir la situació i no entrarem en les fórmules que els treballadors decideixin, legítimament, des del comitè d'empresa”, ha declarat a NacióBerguedà, en referència a la vaga que ja han anunciat que es realitzarà durant aquest proper mes de desembre. “El que facin elles per defensar els seus drets és lícit i legítim”, ha continuat Venturós que, no obstant això, ha remarcat que, legalment, la situació és "difícil". 

Segons ha recordat, les bases del concurs estaven tancades abans de la seva entrada al capdavant de l'Ajuntament de Berga i, en aquestes, tot i que hi constava el subrogament de les treballadores per part d'ISS, no s'especificava cap clàusula de temporalitat. D'aquesta manera, ha indicat, no hi havia res que impedís que, una vegada signat el contracte de concessió, l'empresa pogués acomiadar les treballadores aplicant la reforma laboral, una llei que l'alcaldessa ha qualificat com a "retallada absoluta de drets laborals"

A més, i tal com ja va explicar aquest diari, aquests acomiadaments han vingut acompanyats de noves contractacions durant el cap de setmana. 

“Volem trobar-nos directament amb la gerència d'aquesta empresa”, ha remarcat Venturós. De moment, però, l'alcaldessa ja s'ha reunit amb les treballadores del centre hospitalari i del comitè d'empresa per trobar la manera de solucionar aquesta situació ja que, tal com ha indicat, el consistori entén que “no era l'acord" inicial.
Arxivat a