La nova ubicació i el bon temps beneficien la Fira d'Antiguitats, i el Mercat del Vi i el Formatge

Els botiguers del carrer del Roser celebren la quantitat de gent que s'ha passejat per l'eix comercial

Cristina Prat
21 de novembre del 2015
Actualitzat el 22 de novembre a les 17:45h
Una de les parades de formatges del Mercat del Vi i el Formatge.
Una de les parades de formatges del Mercat del Vi i el Formatge. | Cristina Prat.

Olors de fruits secs garapinyats, formatge de cabra o de vi, passant per pans de tots tipus, melmelades o embotits. L’objectiu de l’organització d’omplir d’aromes i sabors la capital berguedana, amb formatges i vins d’elaboració artesana, ha estat complert amb escreix. El Mercat del Vi i del Formatge, situat a la Plaça dels Països Catalans i la Fira d’Antiguitats, Col·leccionisme i Artesania al llarg del Carrer del Roser han lluït aquest dissabte a Berga. La nova ubicació, el bon temps i una alta participació de firaires han donat embranzida al mercat i a la fira. 

El temps, un condicionant important que feia patir els firaires a primera hora del matí, ha anat de cara, i el dia s’ha aixecat assolellat. Empesos pel bon temps, han estat molts, els visitants i curiosos que s’han passejat, degustat o comprat alguns dels productes exposats en les 25 parades del Mercat del Vi i el Formatge. D’aquestes, 13 estaven dedicades especialment a aquests dos productes. Tot i ser un mercat  temàtic, segons ha precisat l'organitzador Josep Maria Rieroles a NacioBerguedà, s’ha volgut diversificar l’oferta, per tal que cada firaire pogués defensar un tipus determinat de producte, i així ha estat. 

 
En el cas del formatges, el mercat ha comptat amb la participació de la Masia Fontirons de l’Espunyola, passant per la formatgeria Cal Maties de Moià, la Formatgeria Roura Soler de Sant Pau de Segúries, Artefor de Vilassar de Dalt, la Formatgeria Mas Queseros i la Formatgeria Quitèria d'Almacelles, fins a formatges del Massís Central francès, on ha destacat el formatge d’origen italià Picorino de Trufa Negre, que ha estat la principal atracció de la parada, pel seu gust intens i peculiar.

Pel que fa als vins, s’han pogut veure bodegues de diferents DO, com la d’Alella, Empordà, Penedès i Pla de Bages, i també vins de taula de Calonge, així com les ratafies de l’avi Guillem d'Esparreguera, guanyadora del concurs de marques de ratafia de Catalunya. La bodega Generosos que embotellava el vi, sangria, garnatxa o vermut davant mateix dels compradors, també ha encuriosit molts visitants.

De manera paral·lela a aquest mercat, la Fira d’Antiguitats, Col·leccionisme i Artesania, ha omplert el carrer de Roser amb una setzena de parades, a més de la carpa de Berga Comercial, que ha fet la promoció d’aquesta tardor-hivern. 

La nova ubicació, diferenciada en dos eixos, però alhora ben integrada, ha permès potenciar l’eix comercial de la zona, ja que els botiguers han notat al llarg de la jornada més concurrència i moviment, i esperen que es tornin a repetir activitats com aquesta perquè són una forma de donar a conèixer els seus comerços i d’augmentar les vendes futures. Un mercat i una fira que es poden explotar molt més per continuar creixent i arribar-se a consolidar en els propers anys com una fira singular i de referència del Mercat de Tardor de Berga. 
 

GALERIA DE FOTOS del Mercat de Tardor de Berga (Cristina Prat)

 

Formatges en una de les parades. Foto: Cristina Prat.
 

Una de les botigues de pans artesans. Foto: Cristina Prat.

Arxivat a