Ester Capella afirma que ERC serà la «corretja de transmissió» del procés a Madrid

Els republicans comencen la precampanya electoral al Berguedà | Una quarantena de persones omplen la sala petita del Centre Cívic, sense poder veure a Santi Vidal

Aida Morales
21 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:57h
La número 3 de la llista d'ERC a Barcelona pel 20-D.
La número 3 de la llista d'ERC a Barcelona pel 20-D. | Aida Morales.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha iniciat, aquest dissabte, el seu primer acte de precampanya al Berguedà. Ho ha fet de la mà de la número 3 de la llista per Barcelona al Congrés, Ester Capella, i de la número 6, Mireia Cortés, que han omplert la sala petita del Centre Cívic de la ciutat amb més de quaranta persones. En aquest primer acte, s'esperava la presència de l'exjutge Santi Vidal que, per motius personals, ha estat baixa d'última hora. 

"Nosaltres anem a Madrid amb dignitat i per dignitat", ha explicat Capella en declaracions a aquest diari. En aquest punt, ha justificat la necessitat de tenir presència a la cambra espanyola per "defensar", ha dit, cadascun dels vots que, el passat 27 de setembre, van demanar la "desconnexió". A més, ha recordat, Catalunya continua dins de l'Estat espanyol, motiu pel qual és important continuar defensant els seus interessos: "Hem de ser la corretja de transmissió del procés a Madrid, i defensar cadascuna de les passes que des del Parlament de Catalunya es vagin fent". 

I sobre aquestes, Capella s'ha mostrat convençuda que, en les properes setmanes, es podrà veure un acord entre Junts pel Sí i la Candidatura d'Unitat Popular. "Donem temps als negociadors", ha demanat, tot destacant que, si és així, cadascú podrà "llimar les diferències". No obstant això, ha assegurat que "l'acord arribarà", ja que, segons ha dit, s'hi invertiran les hores i esforços que facin falta: "Des d'ERC defensem i direm sempre que el marc de 'no acord', no és possible". 

Llista d'independents

El fenomen dels independents ha estat especialment destacable dins de les últimes llistes d'ERC. En la del Congrés, a més, inclou més persones independents que mai. Segons Capella, però, això és una mostra que el procés és "transversal". 

"Cada vegada hi ha més gent que s'apunta al procés de renovació, de regeneració democràtica", ha celebrat, tot afirmant que, a més, les llistes han de ser reflex de la societat "diversa i plural" que té Catalunya, així com d'aquesta mateixa cara del procés. 
 

Mireia Cortés i Ester Capella a l'acte d'ERC a Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a