Convoquen una vaga per demanar la readmissió de les dues treballadores de neteja de l'hospital de Berga

L'acomiadament va anar precedit de la contractació de noves treballadores per cobrir el cap de setmana

Aida Morales
20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:12h

Hospital Sant Bernabé de Berga Foto: Aida Morales


L'acomiadament per part de la multinacional danesa ISS Soluciones de Limpieza Direct de dues treballadores d'aquest servei a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga ja ha començat a mobilitzar els respectius comitès d'empresa, tant el de treballadors del centre hospitalari, com el de la mateixa empresa. Ho ha pogut saber NacióBerguedà per fonts d'aquest darrer comitè de treballadors, que ha anunciat que, a partir de la setmana que ve, es programaran diversos dies de vaga alternatius. 

Segons han explicat fonts del Comitè d'Empresa d'ISS, la vaga es començarà a moure a partir de la setmana que ve, i es faran convocatòries del 9 al 11 de desembre, del 15 al 17, i del 21 al 24, a part del dia 31 de desembre. Aquesta mesura de força sindical, han remarcat, disposa del suport de totes les treballadores que ISS va haver d'assumir després de guanyar el concurs de l'adjudicació a Ber-Net, i també compta amb els bons ulls de l'Ajuntament de Berga que, aquest dijous, es va reunir amb la plantilla. Durant aquests dies de vaga, la neteja es mantindrà amb serveis mínims a l'hospital de Berga.

“Ho intentarem arreglar per mitjà de turcades als jefes de l'empresa a Madrid, però hem de fer la vaga perquè no tenim cap altra manera de pressionar”, han explicat les mateixes fonts del comitè de treballadors de l'empresa multinacional a aquest diari. A més, han afegit que els alts càrrecs “no volen negociar”, motiu pel qual ja s'estan “movent tots els fils”, han dit, per fer la màxima pressió. 

Moviments "sospitosos"

El comitè d'empresa també ha indicat que els acomiadaments es veien a venir, ja que, des de feia un temps, l'empresa realitzava moviments "sospitosos", i havia contractat treballadores externes per als caps de setmana. D'aquesta manera, doncs, entre setmana les treballadores feien més hores de les que constaven al contracte. 

"El servicio establecido semanalmente en el centro Hospital de Berga es de 465 horas semanales y actualmente las presencias en servicio de limpieza son de 556 horas semanales", consta en el document d'acomiadament, al que ha pogut tenir accés NacióBerguedà. Per tot això, aquest mateix escrit afegeix que l'empresa es veu "obligada a reestructurar" l'organització dels llocs de feina, així com reduir les hores de servei per adequar-les al total d'hores que estipula el contracte. 

En aquest punt, l'empresa justifica l'acomiadament per ser "objectiu" i tenir "causes productives i organitzatives", i informa a les dues treballadores que no cal que tornin a treballar. 
 

Ber-Net i l'Hospital, 35 anys de relació escapçats per una multinacional

La nova empresa de neteja de l'hospital fa fora dues treballadores i trenca l'«acord verbal» del Patronat

Arxivat a