Quatre berguedans van a les llistes del Congrés el 20-D

El regidor de Guardiola Marc Calmet ocupa la 16a posició a la llista Democràcia i Llibertat | Joan Antoni López Noguera, Rosalia Monroy i Oriol Ortega representen la comarca dins del PP, PSC i ERC

Aida Morales
19 de novembre del 2015
Actualitzat el 21 de novembre a les 16:10h
Congrés dels Diputats.
Congrés dels Diputats. | Wikicommons

Congrés dels Diputats. Foto: Wikicommons


El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dimecres les llistes de les formacions que concorreran el proper 20 de desembre a les eleccions espanyoles, tant al Congrés dels Diputats de Madrid, com al Senat. En total, quatre berguedans figuren a les candidatures. 

El guardiolenc Marc Calmet és qui ocupa el lloc més destacat. Figura en el 16è lloc de la llista de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ara sota les sigles de Democràcia i Llibertat. Aquesta posició representa un pas important per al jove regidor de Guardiola de Berguedà que, en poc menys d'un any, ha esdevingut una de les cares visibles més joves del partit a la comarca. En declaracions a NacióBerguedà, Calmet afirmava sentir-se "il·lusionat" per poder representar el Berguedà, i considerava que era important que hi hagués "polítics de casa".

Un altre dels berguedans que es presentarà a les Corts espanyoles és Joan Antoni López Noguera, exregidor de l'Ajuntament de Berga i president comarcal del Partit Popular català. López Noguera, que també és vicesecretari d'Organització del PPC, ocuparà el número 19 de la llista per Barcelona, "com una mostra més que el Partit Popular creu en el territori", va declarar.

En el lloc número 27 de la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per Barcelona es troba la regidora del consistori berguedà Rosalia Monroy que, malgrat disposar d'una posició modesta i simbòlica, destacava a aquest diari que era un lloc "important", ja que el Berguedà s'havia de veure des de Barcelona, també, com un "punt de referència".

Finalment, el militant berguedà d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Ortega ocupa la 28a posició.

Quinze candidatures i tres diputats en joc

A part de Democràcia i Llibertat, el PP, el PSC i ERC, a les comarques barcelonines també és present Unió, En Comú Podem, Ciutadans, UPyD, el Partit Comunista, el Partit Família i Vida, Escons en Blanc, Ciudadanos Libres Unidos, Unidos por la Solidaridad Internacional, Recortes Cero i el PACMA.
 

INFOGRÀFIC de les llistes de les eleccions del 20-D a Barcelona, amb noms i cognoms

Resultats Eleccions Espanyoles 2011