Gironella es posarà el llaç lila contra la violència de gènere

El consistori organitza tot un seguit d'activitats al llarg de la setmana que ve

Redacció
20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:56h
L'Ajuntament de Gironella també es vol sumar a la campanya del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere i, igual que el consistori de  Berga, ha organitzat tot un seguit d'activitats que tractaran aquest aspecte i com combatre'l. 

Segons ha explicat, aquestes començaran el 25 de novembre, coincidint amb el dia internacional, quan Gironella es posarà “el llaç lila” en contra de la violència masclista. Per a la regidora d'Atenció a les Persones, Mònica Flores, és important condemnar tot tipus de violència i impulsar polítiques pel foment de la igualtat. De la mateixa manera, cal portar a terme activitats que també incentivin la sensibilització, prevenció i detecció precoç de la violència de gènere, i donar el suport necessari a les víctimes.

Durant dimecres 25, doncs, el municipi distribuirà diversos llaços liles entre els vilatants, amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Gironella i el Casal de Gen Gran. A més, a les 20.00 hores es llegirà un manifest a la Biblioteca del poble, amb la lectura també de diversos textos i la interpretació d'una peça artística realitzada per les participants al taller 'Un cos de dona'. Els actes continuaran divendres 27 de novembre amb un cinefòrum a la Biblioteca, on es projectarà 'La por' i es debatrà el seu missatge amb la tècnica d'igualtat del Consell Comarcal, i finalitzaran diumenge al migdia, amb la lectura dramatitzada del monòleg 'Estimar sense morir'. 
Arxivat a