El recorregut del bus de Berga es podria modificar per augmentar-ne els usuaris

La Setmana de la Mobilitat Sostenible inclourà una pedalada i animarà tothom a opinar sobre el document que s'entregarà a l'Ajuntament per millorar la mobilitat a la ciutat

Aida Morales
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:39h
Francesc Ribera i Sònia Llamas.
Francesc Ribera i Sònia Llamas. | Aida Morales.

Un dels objectius de l'Ajuntament de Berga en temes de mobilitat és donar una major rendibilitat a l'autobús urbà que, actualment, és utilitzat per uns 2.500 usuaris al mes. Per això, el regidor Francesc Ribera ha anunciat que s'estan tenint reunions conjuntament amb l'empresa concessionària i el Departament de Transports de la Generalitat, per elaborar una proposta alternativa que pugui atraure més sectors de la població i, d'aquesta manera, incrementar el nombre d'usuaris. 

“Tan aviat com estigui l'estudi, el donarem a conèixer per fer més accessible el transport urbà”, ha declarat Ribera que, d'avançada, ha indicat que una de les opcions que s'està valorant és modificar el recorregut, per fer-lo més àgil en certs punts. Ara per ara, ha reconegut, aquest transport ofereix un servei molt útil a la gent gran i persones que es volen desplaçar d'un lloc a l'altre sense presses. Per a ells, ha dit, és “imprescindible”. No obstant això, també s'és conscient que “la ruta té mancances” i que potser es podria buscar un “circuit més eficaç” i més “operatiu” per a la gent que té una mica de pressa. 

D'aquesta manera, ha indicat, el nombre d'usuaris també podria augmentar, el servei es faria més rendible i l'autobús urbà seria una mica més viable, al mateix temps, per les arques de l'Ajuntament. “El bus urbà és un servei que no se sosté econòmicament per ell mateix”, ha explicat el regidor, però amb l'increment de bitllets, també podria ajudar a que fossin els mateixos usuaris, i no el conjunt de la població de Berga, qui col·laborés més en el seu finançament. 

 
El regidor ha donat els primers detalls d'aquest estudi en el marc de la roda de premsa de presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebrarà durant la setmana que ve. En aquesta, l'Ajuntament de Berga ha organitzat tota una sèrie d'activitats conjuntament amb el Grup de Defensa de la Natura, que intentaran conscienciar de “l'absurditat” d'agafar el cotxe per anar a llocs que, segons Ribera, “podria semblar inversemblant l'ús i abús que en fem”. 

Actes centrals

La presidenta del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, Sònia Llamas, ha explicat que, enguany, la tradicional pedalada s'acompanyarà de tot un conjunt d'activitats que tindran per objectiu acostar-se al major nombre possible de persones i col·lectius. El gruix dels actes es farà diumenge 22 de novembre, quan es començarà amb un taller de bicicletes a les 11.00 del matí a la plaça Viladomat. A les 12.00 del migdia tindrà lloc la pedalada i, una vegada finalitzada aquesta, es convidarà tothom a opinar sobre un document que es presentarà a l'Ajuntament de Berga per tirar endavant propostes de mobilitat sostenible. 

Es tracta, ha explicat, de tota una sèrie de propostes incloses dins del Pla de Mobilitat del consistori, que s'haurien de començar a impulsar amb uns terminis i de manera viable econòmicament. Entre aquestes, ha remarcat, hi ha l'ampliació de les voreres, el “famós” carril bici, millorar la mobilitat dels escolars o adaptar carrers per a persones amb mobilitat reduïda.

“L'objectiu és tirar endavant aquestes actuacions que creiem que són prioritàries”, ha declarat. Però abans, es volen posar a criteri de la ciutadania, perquè cadascú hi digui la seva, i es puguin adaptar o modificar, si és convenient. 

Bus urbà gratuït per un dia

En el marc d'aquesta setmana, a més, el bus urbà serà gratuït el proper divendres 27 de novembre. D'aquesta manera, ha afirmat Ribera, s'intentarà donar-lo a conèixer a gent que habitualment no l'agafa, i animar-los a fer la “prova” de circular per la ciutat. 

Durant aquest mateix dia, a més, també hi haurà una xerrada sobre salut i mobilitat sostenible al Món Homeocèutic, amb un berenar saludable al final.
 

El regidor Francesc Ribera i la presidenta del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, Sònia Llamas. Foto: Aida Morales.

Arxivat a