CDC de Bagà denuncia que l'equip de govern «castigui el veïnat» amb un IBI per sobre la mitja

Els convergents proposen a Nicolás Viso reduir l'IBI en un 20%

Aida Morales
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:02h
El grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de Bagà ha criticat en un comunicat, que l'equip de govern de la vila liderat per l'alcalde socialista Nicolás Viso es negui a rebaixar l'Impost de Béns Immobles (IBI) i que, d'aquesta manera, “castigui el veïnat”. 

Aquesta crítica, expliquen, respon a la negativa de l'Ajuntament de Bagà a aprovar la moció que els convergents van presentar en el darrer Ple municipal de novembre, i on proposaven, a través de baixar el valor impositiu, una rebaixa del 20% de l'IBI, a l'espera que l'Estat baixés el valor cadastral. 

En aquest punt, han denunciat que l'equip de govern s'hi hagi oposat, i han afirmat que la sol·licitud de revisió cadastral no està aprovada, i “ni tan sols iniciada”.

Per això, CDC demana obrir aquest debat, ja que els vilatans estan suportant una càrrega impositiva “molt per sobre de la mitjana”, i l'IBI és un dels impostos que més grava, fruit d'un valor cadastral molt alt: “És una càrrega totalment desmesurada que porta a moltes famílies en situacions difícils”.