El jutge comença a prendre declaració a pèrits i testimonis per la rescissió de les concessions amb Inberga Tur

Diverses persones estan citades a declarar aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia

Aida Morales
16 de novembre del 2015
Actualitzat el 17 de novembre a les 11:45h

Hotel Berga Park Foto: Aida Morales


El jutjat Contenciós Adminstratiu que porta el cas de les concessions d'Inberga Tur ha citat a declarar, aquest dimarts al matí a la Ciutat de la Justícia, diverses persones implicades en el conflicte obert entre l'Ajuntament de Berga i aquesta empresa, que actualment encara manté la concessió de l'hostatgeria de Queralt i l'hotel Berga Park. Es tracta, sobretot, de perits i testimonis, que declararan davant del magistrat per la rescissió d'aquestes concessions, que el consistori berguedà va aprovar en Ple municipal el 2010. 

Aquesta vista, doncs, significa un pas més en un procés judicial que el consistori a mans de l'exalcalde Juli Gendrau, va voler evitar, buscant l'acord amb l'empresa concessionària, però que finalment no es va aconseguir. Per això, aquesta vista es va anar demorant fins que, finalment, va quedar fixada per aquest mes de novembre. 

Durant aquesta sessió declararan diverses persones implicades d'una manera o altra en aspectes tècnics o legals de les concessions. Són persones que alguna de les parts ha sol·licitat, i que poden haver tingut una vinculació puntual o, fins i tot, casual amb els equipaments. A més, i per conèixer de primera mà com es desenvolupa el procés judicial, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, també hi assistirà com a públic i part interessada. 

La via judicial sobre les concessions va començar després que Inberga Tur presentés un recurs contenciós administratiu contra la rescissió del contracte de la concessió, que l'Ajuntament de Berga va aprovar, després d'analitzar el suposat incompliment d'algunes clàusules que figuraven al contracte. Des de llavors, però, aquesta rescissió no s'ha portat a terme, ja que l'assumpte ha quedat a mans dels tribunals. 
Arxivat a