Es crea el FeMAP Social, per acostar la música antiga als col·lectius de risc

Els alcaldes dels municipis participants fan una valoració "molt positiva" del Festival de Música Antiga dels Pirineus

Aida Morales
16 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:44h

Trobada d'alcaldes participants al FeMAP. Foto: FeMAP.


El Consell d'Alcaldes del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) s'ha reunit, aquest cap de setmana, al Niu de l'Àliga, a Bagà, on ha realitzat la seva reunió anual per valorar la passada edició, i posar les bases de la continuïtat del que ja és el festival més important a nivell internacional de música antiga. 

Segons han informat, durant aquesta trobada els alcaldes dels municipis participants han valorat “molt positivament” el creixement del FeMAP després de cinc edicions, amb inversions sobre els pobles i ciutats que ja superen l'1.200.000 euros, quan l'aportació ha estat de 550.000 euros. 

D'aquesta manera, i amb la voluntat de continuar creixent, s'ha acordat que, per aquest proper 2016, el festival desenvolupi la seva vessant més social i s'acosti als col·lectius amb risc d'exclusió social de tots els municipis. Aquest projecte, anomenat FeMAP Social, es realitzarà a través de la música, i serà un vehicle de cohesió social i aprenentatge musical integrador. 

A més, el FeMAP 2016, que s'inaugurarà l'1 de juliol d'aquest proper any, tindrà com a tret de sortida un concert de producció pròpia en què s'interpretaran 'Les Quatre Estacions' de Vivaldi. L'orquestra, segons han indicat, estarà composada per músics professionals dels Pirineus.
 

Reunió amb els alcaldes dels municipis participants en el FeMAP. Foto: FeMAP.