El Patronat de la Patum acorda mantenir les ulleres de la Vella dels Nans Nous

L'ens patumaire decideix cedir vestits de Ple a la Patum de la Pietat i a la de la Llar Santa Maria de Queralt

Redacció
15 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:46h
La Vella dels Nans Nous amb les noves ulleres.
La Vella dels Nans Nous amb les noves ulleres. | Adrià Costa.

La Vella dels Nans Nous amb les noves ulleres. Foto: Adrià Costa


El Patronat Municipal de la Patum ha decidir mantenir, durant aquesta propera Patum 2016, les ulleres que va recuperar la Vella dels Nans Nous, en motiu del 125è aniversari d'aquesta comparsa. Durant la Patum de Lluïment de dijous, aquest nan va sortir a la plaça amb un nou accessori que, després d'anys, es recuperava. 

Aquest component va ser molt ben acceptat durant la festa, fins al punt que s'ha decidit mantenir, i la Patum Infantil també ha demanat poder disposar d'unes ulleres similars per a la seva nana corresponent. De fet, les ulleres estaven documentades de 1896 gràcies a una fotografia de Josep Carreras. Aprofitant la celebració de l'aniversari, doncs, es van decidir recuperar com un element sorpresa de la comparsa. 

Durant aquesta reunió del Patronat, també es va fer repàs de l'estat de conservació de les comparses amb Gemma Rodríguez, que va explicar que el seu estat és "força bo en relació amb els darrers anys", i va recordar que s'estan elaborant impermeables per a tothom, a part de continuar el seu procés de digitalització, que aquest any seguirà amb els caps i mans dels Gegants Nous. 

De la mateixa manera, es va posar en situació l'esborrany de conveni amb la Patum infantil que s'està realitzant, i es va indicar que la seva signatura serà "el més aviat possible". 

Donació de vestits de Ple

Relacionat amb la demanda anual de cessió de vestits de Ple que formula la Llar Santa Maria de Queralt i els organitzadors de la Patum de la Pietat per poder realitzar les seves respectives Patums, el Patronat també ha decidit fer-los una donació, per tal que disposin dels seus propis vestits. 

D'aquesta manera, ells seran els que gestionaran aquests elements, i no hauran de dependre anualment d'aquesta cessió. 
Arxivat a