Prop d'un centenar de persones celebren el Dia de la Diabetis a Berga

La meitat de persones que pateixen diabetis, no ho saben

Redacció
15 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:49h

Una de les xerrades Foto: Associació de Diabètics del Berguedà


Prop d'un centenar de persones han participat, aquest dissabte 14 de novembre, en el conjunt d'activitats que la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l'Associació de Diabètics de Catalunya i l'Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga, el Gimnàs Alter Sport i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona han organitzat, per explicar i celebrar el Dia Internacional de la Diabetis. 

S'ha tractat d'una caminada inicial durant el matí i diverses xerrades a la tarda, que han omplert bona part del Pavelló de Suècia de Berga, i que han finalitzat, segons l'Associació de Diabètics del Berguedà, amb una bona valoració. En aquestes, s'ha parlat del pàncrees artificial i de l'alimentació, entre altres, i els assistents també han pogut gaudir d'un pica-pica final i un concert amenitzat per la Berguedana de Folklore Total. 

Aquest any, de fet, la diabetis serà tema recurrent ja que, entre altres motius, serà una de les malalties protagonistes de la Marató de TV3. Per altra banda, però, i segons han informat, és una de les malalties més desconegudes que pot patir la població, ja que es calcula que 382 milions de persones la tenen al món, i que aquesta xifra es pot arribar a multiplicar en els propers anys. A més, la meitat de les persones que la tenen, no ho saben. 
 

Caminada per la diabetis. Foto: Associació de Diabètics del Berguedà

Arxivat a