El primer Consell d'Acaldes del Berguedà acorda regular la venda de bolets i treballar pel reciclatge

Es crearà una ordenança conjunta per regular la venda de fongs, que cada municipi aprovarà

Aida Morales
14 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:41h
Primer Consell d'Alcaldes del Berguedà a Santa Maria de Merlès.
Primer Consell d'Alcaldes del Berguedà a Santa Maria de Merlès. | DipuBcn.

Primer Consell d'Alcaldes del Berguedà a Santa Maria de Merlès. Foto: DipuBcn.


La venda ambulant de bolets es regularà a partir de la propera temporada. Aquest és un dels principals acords que es van prendre aquest divendres, en la primera trobada del Consell d'Alcaldes que es va fer a Santa Maria de Merlès, i on hi van assistir 29 dels 31 batlles dels municipis del Berguedà. Es tracta, segons han explicat a NacióBerguedà, d'una trobada que s'anirà fent cada tres mesos en diferents indrets de la comarca, en què els alcaldes dels municipis podran proposar acords, així com posar en comú les seves preocupacions, deixant a banda el color polític que representin. 

Tal com ja va informar aquest diari, doncs, els bolets havien de centrar un dels punts principals de la trobada, acordant entre tots els municipis que es regularia la venta ambulant en mercats no establerts, sobretot, per garantir la seguretat viària. L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, va ser un dels que més va defensar la proposta, prioritzant la seguretat al llarg de la carretera C-16, que és un es poden trobar més parades amb aquests tipus de fongs. 

En el Consell, es va acordar que es redactarà una ordenança conjunta que s'aprovarà en cada municipi, però que tindrà unes línies en comú comarcals que regularan aquesta pràctica habitual en diversos termes municipals del Berguedà.

Per altra banda, el Consell d'Alcaldes també va tractar una de les prioritats i preocupacions del Consell Comarcal, que és la gestió dels residus al Berguedà i el camí a seguir per millorar els índex de reciclatge. Segons el darrer estudi de la Generalitat de Catalunya, el Berguedà és una de les comarques de la Catalunya Central que menys recicla. Aquest fet, han explicat, preocupa sobremanera als responsables comarcals, motiu pel qual es portaran a terme campanyes i activitats de conscienciació de la població, a part e valorar la recollida selectiva porta a porta. 

Com a fet extraordinari, a més, aquesta primera reunió va comptar amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que va posar de relleu el compromís d'aquest ens supracomarcan en les noves tecnologies, així com amb els municipis més petits, que moltes vegades manquen de serveis, i que són alguns dels que més necessiten suport. Per la seva part, també va mostrar la implicació de la Diputació en la cohesió social, anunciant una possible segona ajuda per a aquesta finalitat.