CCOO vol impulsar un pacte per municipalitzar els serveis públics al Berguedà

El sindicat planteja crear taules de concertació a nivell local per revisar l'estat actual de les concessions

Norma Vidal
13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:13h
Sergi Martínez i Enrique Rodríguez
Sergi Martínez i Enrique Rodríguez | Norma Vidal

CCOO vol promoure una revisió global de tots els serveis públics que reben els ciutadans del Vallès Occidental, el Bages i el Berguedà amb l'objectiu de promoure la municipalització de tots aquells que sigui possible. El sindicat planteja als diferents municipis crear una taula de concertació on hi haurien de participar representants del govern local, sindicals i també empresarials. Així ho ha explicat Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO en aquestes comarques, que ha apuntat que començaran a entrar als registres dels diferents consistoris aquesta proposta a partir de dilluns. 

Segons ha dit el representant sindical, l'objectiu és "optimitzar al màxim els serveis que s'ofereixen a la ciutadania i que aquests siguin més eficients". En aquesta línia, Rodríguez ha explicat que la unió intercomarcal aposta per crear una taula de concertació per abordar la contractació pública dels serveis i la gestió directa d'aquests. "No és una qüestió que hagi d'abordar només el govern de torn, és un tema laboral, social i polític", assegura Rodríguez que comenta que cal "analitzar els diferents cassos, definir una estratègia a seguir i marcar les regles del joc". Amb tot, adverteix que cap municipalització ha de suposar "una disminució de les condicions laborals o de l'ocupació" i afirma que si això passa el sindicat s'hi oposarà. 

Així mateix, CCOO planteja establir un salari mínim a totes les licitacions i serveis públics que sigui de com a mínim el 60% del sou mitjà que hi ha en cada localitat. "Ha de garantir que tots els ciutadans d'aquestes comarques puguin viure amb dignitat", ha explicat. 

Entre els serveis que el sindicat planteja municipalitzar es troben els que fan referència al manteniment d'edificis, la neteja, la mobilitat o els menjadors. Rodríguez ha posat com a exemple la Taula de l'Aigua que s'ha creat a Terrassa que des del seu punt de vista és una "bona estratègia" per abordar la possible municipalització d'aquest servei.