«MR» arriba a Berga amb una proposta arriscada de Manresa Teatre Musical

La companyia portarà a escena uns 80 actors en una adaptació teatral de la pel·lícula de 2001 | La representació es podrà veure a Berga aquest diumenge a les 18.00 hores

Aida Morales
13 de novembre del 2015
Actualitzat el 24 de febrer del 2016 a les 15:05h
Musical 'MR'
Musical 'MR' | MTM

Musical 'MR' Foto: MTM


El Moulin Rouge va ser, a finals del segle XIX, un cabaret de París que va marcar història. Es va fer construir el 1889 per l'empresari terrassenc Josep Oller i Roca en un carrer prop de Montmatre, tot i que el seu protagonisme va guanyar pes, sobretot, arran de les dues pel·lícules que John Huston, el 1952, i Baz Luhrmann, el 2001, li van dedicar. 

A través d'aquestes, doncs, Manresa Teatre Musical també hi ha volgut fer la seva aportació, llançant-se al teatre amb una obra principalment cinematogràfica, i aprofitant, però, la gran sonoritat que, tant en televisió com sobre l'escenari, l'envolta. MR de MTM és una adaptació de l'última pel·lícula dedicada a aquest cabaret i protagonitzada per Nicole Kidman i Ewan McGregor, i que situa l'argument de La Traviata en el París de 1900. 

En aquesta versió que el director artístic i escènic, David Bacardit, ha considerat “arriscada”, MTM aconsegueix aprofundir i explicar una història antiga, tot incorporant temes musicals de pop actual, com ara Single Ladies de Beyonce, o Young and beautiful de Lana del Rey, entre altres de Madonna, Christina Aguilera o Prince. De fet, ha explicat, la pel·lícula de 2001 ja va fer servir música de l'època per trencar amb l'essència del moment, un fet que va sobar els espectadors i que els manresans han volgut reproduir: “Volem transmetre les mateixes sensacions de novetat a la gent d'avui”. 

A més, es tracta d'un musical intergeneracional i de gran volun, en què hi participen unes 80 persones d'edats diverses, els més petits de la qual tenen uns 7 anys. Amb aquesta obra, ha destacat Bacardit, l'objectiu era trencar amb el “caràcter juvenil” d'alguns musicals i entomar el repte de portar una pel·lícula al teatre. Aquest darrer fet, però, no ha estat fàcil, ja que, segons ha explicat, s'ha hagut d'aconseguir “el ritme trepidant i tota la passió de la pel·lícula”, a part del color, l'escenari i l'ambientació. I és que, com una de les novetats d'aquesta adaptació, el vestuari ha estat dissenyat expressament per a cada personatge per Èrika Villar, amb més de 400 canvis de roba. 

Pel que fa a la trama, el director escènic ha assegura que s'han “introduit subtrames i sorpreses dins del guió”, sempre respectant la història original, amb propostes arriscades, coreografies a càrrec de Pablo Testa, i un delicat fil musical que ha dirigit Elisabet Paulet. 

A Berga serà la tercera vegada que s'interpreta aquesta obra. Es farà al Teatre Municipal aquest diumenge a les 18.00 hores, després de sorprendre i omplir sales de Solsona i Navarcles. La propera parada, han explicat, serà el Kursaal de Manresa el proper 21 de febrer; una “fita important” per a la trajectòria d'aquesta companyia, que ha aconseguit portar a terme un musical que, segons asseguren, no deixarà indiferent. 
 

Moment de l'obra de MR. Foto: MTM

Arxivat a