L’Espunyola acull el Trail Els Tossals, tercera prova del Campionat Maqui

És la penúltima prova del Campionat Maqui de curses de muntanya Bages i Berguedà

Mariona de Planell
14 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:20h
El Trail dels Tossals forma part del Campionat Maqui
El Trail dels Tossals forma part del Campionat Maqui | Cursa Els Tossals
 

El Trail dels Tossals forma part del Campionat Maqui Foto: Cursa Els Tossals


Aquest diumenge 15 de novembre es disputarà a l'Espunyola (Berguedà) el Trail Els Tossals, tercera prova puntuable del Campionat Maqui de curses de muntanya Bages i Berguedà. La cursa està organitzada pels veïns del poble de l’Espunyola i pretén donar a conèixer la Serra dels Tossals i el seu entorn, així com els productes gastronòmics de la zona. La cursa transcorre per senders i camps a través  i permet gaudir dels paisatges del Prepirineu Berguedà. Els participants han pogut escollir entre dos recorreguts. Una cursa més curta, de 14 Km i 700 m de desnivell positiu que transcorre pels indrets més emblemàtics de la zona: Salt de Sallent, Capolat, els pantans de l’Espunyola i Sant Salvador. I una cursa més tècnica i llarga, que té un recorregut de 25 Km i 1.400 m de desnivell positiu. Aquesta última té algun tram de grimpada i permet descobrir la part més feréstega de la Serra dels Tossals i gaudir de les panoràmiques de la cresta. Cal destacar que aquest any s’arribarà fins el punt més alt de la serra: El Tossal de Trasserra, a 1.525 m d'altitud. 

Gran nivell dels participants
La cursa ha generat molt interès i a principis de setmana ja s’havien esgotat les 500 places disponibles. Els favorits de la cursa de 25 Km a priori són Joan Freixa, de Berga, i Rosa Valls, d’Olvan. Pel que fa a la cursa de 14 Km d’entre els inscrits cal destacar el corredor de Gironella Rosep Rovira i en fèmines, Sílvia Leal, de Solsona i Judit Franch, de Gironella.
 

Durant la cursa es poden gaudir dels paisatges berguedans Foto: Cursa Els Tossals


Campionat Maqui
El Trail Els Tossals forma part del Campionat Maqui de curses de muntanya Bages i Berguedà, i és la tercera i penúltima prova puntuable. Actualment els líders del campionat són Josep Roset, amb 180 punts i Sílvia Leal, amb 200 punts. El campionat es clourà el dia 29 de novembre amb la cursa Bell Race, de Sallent (Bages). 

Promoció dels productes de la zona
L’organització ha preparat un bon esmorzar per tal que els corredors puguin recuperar forces, que constarà de botifarra, cansalada, mongetes seques i cervesa. Tots aquests productes seran procedents de petits productors i/o artesans del poble de l’Espunyola.

L'equip de Nació Muntanya serà aquest diumenge a l'Espunyola i farà un seguiment de la prova i una galeria d'imatges.