Condemnen l'Ajuntament de Cercs a enderrocar un edifici il·legal a Sant Jordi

Aquest immoble es va construir fa 8 anys al carrer de Sant Salvador de la Vedella | El TSJC no accepta el darrer recurs del consistori

Redacció
12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:06h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat l'últim recurs que l'Ajuntament de Cercs va interposar per tal de no haver d'enderrocar l'edifici situat al carrer Sant Salvador de la Vedella de Sant Jordi, que es va construir amb una llicència il·legal. Es tracta, d'una sentència ferma que obliga el consistori a enderrocar aquest edifici, així com a pagar una indemnització a la societat promotora.

Segons la sentència a la qual ha tingut accés NacióBerguedà, aquest edifici situat a l'entrada del poble es va construir per Grup Cercs 4, amb una llicència que, més endavant, Urbanisme va considerar que no estava adaptada al POUM. A partir d'aquí va començar un entramat judicial entre l'ajuntament de llavors, dirigit per Ferran Civil, la Generalitat i aquesta empresa, que finalment el TSJC ha resolt amb una sentència ferma que no es podrà recórrer, i que obliga a enderrocar aquest immoble i a pagar les costes causades a la promotora. L'Alt Tribunal no admet l'incident de nul·litat d'actuacions demanat pel consistori, ja que no considera que hi hagi hagut "defectes de forma" que hagin comportat "indefensió".