La 25a edició del Fòrum 10 Comunicació de Puig-reig arrencarà amb Mònica Terribas

Les històriques jornades dirigides per Josep Genescà també comptaran amb la presència de Vicenç Villatoro, Salvador Alsius i Gonçal Mazcuñán

Aida Morales
13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:34h
576_1322498776terribas2
576_1322498776terribas2 | Arxiu ND/ACN

Passant pels 34 anys de Ràdio Puig-reig, un dels mitjans de comunicació més antics del Berguedà, aquest proper cap de setmana també arriben les seves conegudes i concorregudes jornades de comunicació. I és que el Fòrum 10 Comunicació, iniciat per Josep Genescà el 1990, arriba als seus 25 anys amb una aposta clara i un tema ambiciós per celebrar l'aniversari. 

Quins són els nous reptes dels mitjans de comunicació? Quatre ponents de reconegut nom ho analitzaran durant tres caps de setmana, tot i que l'estrelleta del pastís, Mònica Terribas, serà la que encetarà unes jornades, parlant de titulars. Serà el proper dissabte 14 de novembre a les 20.00 hores a la Sala d'Actes Dr. Llaverias, on la conductora de El Matí de Catalunya Ràdio parlarà de la noticiabilitat d'alguns temes, de l'enfocament periodístic que es dóna als titulars, i de les tècniques i pràctiques habituals per a configurar-los. 

El següent cap de setmana, el divendres 20 de novembre, serà l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro el que parlarà de llengua i comunicació, posant l'accent en l'aposta pel català d'alguns mitjans. La seva xerrada serà a les 21.00 hores, igual que ho serà, també, el debat entre els periodistes Salvador Alsius i Gonçal Mazcuñán, el proper divendres 27 de novembre. En aquesta taula rodona, que és on es tancarà el fòrum, es parlarà del paper dels mitjans en un món canviant, i serà moderada pel mateix Genescà. 

Durant els darrers anys, aquesta jornades han estat punt de referència i debat de diversos temes d'interès periodístic, i han estat escenari d'un món que ha viscut la seva pròpia metamorfosi cap a alguna cosa que encara no se sap ben bé què és. 

Al llarg d'aquest 25 anys, els ponents que s'hi han pogut trobar han estat molts i variats, des de Josep Cuní, Martí Anglada o Heribert Barrera, passant per Miki Moto, Isabel Clara Simó, Arcadi Alibés, Pilar Rahola, Sílvia Coppulo i Manel Fuentes, o amb Antoni Bassas, Jordi Basté, Jordi Pujol, Josep Martí o Justo Molinero, entre molts altres. A més, i segons celebra l'organització del Fòrum, aquest sempre ha comptat amb la col·laboració de diverses institucions catalanes, així com mitjans de comunicació, tant locals, com d'àmbit nacional. 
 
Arxivat a