El Programa «Esport blanc escolar» s'amplia a quatre escoles del Berguedà i 47 alumnes

Els alumnes de 3r i 4t de primària dels centres de Bagà, Vallcebre, Sant Julià de Cerdanyola i Gósol realitzaran pràctiques d'esquí aquest hivern

Redacció
11 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:10h
Alumnes esquiant.
Alumnes esquiant. | ACN.

L'Escola Albiol de Sant Julià de Cerdanyola, l'Escola Serrat Voltor de Vallcebre i l'Escola Santa Margarida de Gósol, integrades dins de la ZER Alt Berguedà, se sumaran, aquest any, a l'Escola Galceran de Pinós de Bagà, en la nova edició del Programa 'Esport blanc escolar', que porta a terme la Generalitat per segon any consecutiu. 

Aquest programa, emmarcat dins del Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, té per objectiu impulsar la iniciació i el coneixement d'esports d'hivern entre els alumnes, fent especial atenció en les comarques pirinenques. Amb aquesta voluntat, també es pretén posar èmfasi en el respecte i l'estimació cap al medi, mitjançant una educació integral i adaptada per tècnics de l'esport i professors.

Al Berguedà, aquesta experiència va començar l'any passat, després d'una prova pilot el 2013, amb la participació de Bagà, així com 21 centres i 851 alumnes de tot Catalunya. El balanç, tal com ha afirmat aquest dimecres el Secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va ser "molt satisfactori des de tots els punts de vista", de manera que es va treballar pel seu desenvolupament i implementació en altres centres. 

Aquest programa proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d'hivern, en el marc del camp curricular de l'assignatura d'Educació Física. No obstant això, ha recordat també inclou medi i valors, i una sèrie de competències i habilitats per tal d'afavorir que els alumnes es converteixin en ciutadans actius. 

En total, es faran vuit sessions anuals durant el segon trimestre, distribuïdes en tres sessions d'esquí alpí, tres d'esquí de fons i dues d'snowboard. Cada sessió es portarà a terme durant un matí a la setmana per part de l'alumnat dels cursos de 3r i 4t, de manera que tots els alumnes puguin realitzar aquesta activitat durant dos cursos escolars. Aquest any, seran 47 alumnes del Berguedà, 38 dels quals de Bagà.

De cara al proper curs, i segons ha pogut saber NacióBerguedà, s'espera que es puguin incorporar les escoles de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, i Lillet a Güell de la Pobla de Lillet, i que de cara al 2017, aquest programa es pugui fer extensiu a tots els centres de primària públics del Berguedà.