L'Ajuntament de Berga demana a UDC que retiri els cartells electorals

Unió Democràtica de Catalunya assegura que ha alertat l'empresa de recollida de cartells i que ho solucionarà en breu

Redacció
11 de novembre del 2015
Actualitzat el 12 de novembre a les 10:41h
A la Valldan encara es poden veure cartells electorals.
A la Valldan encara es poden veure cartells electorals. | Aida Morales.

Gairebé un mes i mig després de les eleccions al Parlament de Catalunya, el barri de la Valldan de Berga encara manté, als fanals del passeig dels Abeuradors, cartells electorals que promocionen la candidatura d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Aquest fet, tot i que no molesta els veïns, tal com han explicat a NacióBerguedà, sí que s'ha de solucionar en breu, ja que, segons ha recordat la Junta Electoral de zona a aquest diari, "la llei reflecteix que s'haurien de treure el dia abans de la votació". 

En aquest punt, però, l'òrgan judicial ha reconegut que habitualment no és així, i també ha informat que no hi ha un termini màxim legal a partir d'aquesta data. En aquest cas, doncs, ha indicat que ha de ser el propi ajuntament del municipi qui entri un requeriment, ja que els cartells es troben en mobiliari urbà.

De fet, l'obligació de retirar la propaganda electoral és dels mateixos partits polítics. Una tasca que, depenent dels pressupostos, s'encarrega a una empresa especialitzada, o que fan els mateixos militants. En el cas d'Unió, el seu president local, Xavier Güell, ha explicat que es tracta d'un oblit de l'empresa que, en els propers dies, se solucionarà. A més, ha assegurat que no es tracta d'un cas puntual, sinó que també ha passat en altres pobles de la Catalunya Central, i amb altres partits que també tenien contractada la mateixa empresa. Per la seva part, però, l'Ajuntament de Berga ja ha informat que presentarà un requeriment a través de la Regidoria de Governació perquè aquests cartells deixin d'estar penjats i els fanals tornin es tar lliures.
 

Cartells d'UDC a la Valldan. Foto: Aida Morales.

 

A la Valldan encara es poden veure cartells electorals. Foto: Aida Morales.



 
Arxivat a