L'equip de govern de Berga lamenta «l'alarma» creada a l'entorn del Serra de Noet i diu que «no hi ha res tancat»

Mònica Garcia assegura que s'ha informat totes les parts per igual, inclòs el centre, l'AMPA I les diferents escoles associades

Aida Morales
10 de novembre del 2015
Actualitzat el 11 de novembre a les 10:45h
La regidora Mònica Garcia.
La regidora Mònica Garcia. | Aida Morales.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha lamentat que la informació sobre un possible canvi d'ubicació del SES Serra de Noet hagi generat tanta “alarma” quan, segons ha manifestat, és un simple “estudi de la situació” i una “opció a valorar”. Per això, i en declaracions a NacióBerguedà ha volgut desinflar la bombolla mediàtica que s'ha generat al respecte i ha afirmat que no hi ha “res tancat”. 

“El problema és que totes les declaracions han portat a pensar que l'equip de govern tenia alguna cosa més del que hi ha”, ha criticat. Segons ella, això ha ajudat a “crear confusió” a la ciutadania, a part de portar a pensar que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) estava realitzant alguna cosa que no havia explicat. En aquest punt, Garcia ha negat les acusacions “d'ocultisme” per part d'alguns grups de l'oposició, i ha assegurat que, en aquest estudi, totes les parts interessades estaven “totalment informades de la situació”. 

De fet, la regidora ha afirmat que la junta directiva del centre i l'Associació de Mares i Pares (AMPA) tenien tota la informació i sabien que s'estaven valorant altres possibilitats, ja que l'alcaldessa, Montse Venturós, s'hi va reunir farà, aproximadament, uns 10 dies. De la mateixa manera, ha assegurat que això també s'havia explicat a l'Escola Oficial d'Idiomes i a l'Escola d'Adults de Berga, perquè tothom n'estigués al corrent. No obstant, ha dit, l'equip de govern encara no creia que s'hagués de posar en coneixement públic, ja que ni tan sols era una opció tancada. 

Garcia, doncs, ha lamentat que la possibilitat de situar el SES Serra de Noet a Sant Francesc hagi sortit a la llum com si fos una decisió presa, quan ha repetit que no, i per altra banda, ha recordat que aquesta, no és una decisió que l'equip de govern pugui prendre sense consultar, sinó que s'ha de presentar al Ple i votar entre tots els grups polítics: “Nosaltres estàvem estudiant aquesta opció, que és el mateix que faríem si ara en trobéssim una altra”. 

Accelerar esdeveniments

Per a la regidora, el que ha passat és que s'han “accelerat esdeveniments”, un fet que no ajuda a que les coses “vagin més ràpid”, ha dit, ni que tot es pugui fer “més ben fet”. En aquesta situació, ha assegurat que l'equip de govern és conscient de la necessitat del nou institut però que, en aquest cas, “s'ha generat una alarma que no té res a veure amb els tempos reals”. 

Concretament, ha explicat, el passat divendres es va assistir a una reunió amb el Departament d'Ensenyament per continuar treballant amb el projecte del nou edifici, un fet que demostra que “no hi ha res parat”, ha indicat. Però en aquest moment, a més, ha recordat que encara queden un mínim de cinc mesos per acabar de finalitzar el projecte, un temps considerable per poder valorar altres opcions, i tenir clar els avantatges i inconvenients de cadascuna. 

300.000 euros de projecte

Sobre la possible pèrdua dels 300.000 euros que val el projecte de construcció del nou institut, Garcia ha afirmat que és un dels aspectes que s'està valorant, conjuntament amb el malbaratament que també podria suposar urbanitzar una zona que, a part de l'intitut, ha afirmat que quedaria deserta i no reportaria benefici a la ciutat. 

“Aquí, nosaltres creiem que la ubicació a Sant Francesc aporta uns beneficis socioculturals i socioeconòmics importants”, una injecció d'energia que la zona “necessita”, i que la CUP creu que pot beneficiar totes les parts. Malgrat això, la regidora també ha destacat que aquesta opció es pot descartar, finalment, i ha tornat a recalcar que es tracta d'una “opció” que s'està estudiant, però que no està tancada. 
Arxivat a