L'AMPA del Serra de Noet avisa del «risc» del canvi d'ubicació de l'institut

Els mares i pares consideren que Sant Francesc té una sèrie de "carències insalvables" que, a més comportarien retardar el procés

per Aida Morales, 10 de novembre de 2015 a les 09:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

SI Serra de Noet Foto: SI Serra de Noet


L'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'Institut Serra de Noet de Berga ha volgut donar la seva opinió, en un comunicat, sobre les darreres informacions aparegudes sobre el possible canvi d'ubicació del centre al convent de Sant Francesc. Segons han dit, és necessari que es conegui el seu punt de vista, a causa de la quantitat d'informacions aparegudes als mitjans de comunicació, que consideren que “generen una confusió innecessària”. 


Per a l'AMPA, la utilització del convent de Sant Francesc compomportaria un “risc” en diversos sentits. Perimer, la “renúncia al projecte de nou edifici”, per tant, “malbaratar 287.500 euros de diner públic” de despesa que ja ha adjudicat durant els últims nou anys la Generalitat de Catalunya. Aquests diners, han lamentat, serien “llençats sense cap utilitat” i, per tant, aquest seria el primer greuge. No obstant això, també creuen que el canvi d'ubicació comportaria “una nova demora en tot el procés”, ja que el convent franciscà és un edifici del qual es desconeix l'estat i que, probablement, requeriria de certes inversions no avaluades per a habilitar-lo. En aquest punt, afirmen que, com a mínim, Berga estaria dos o tres anys més sense institut. 

A més, i pel que fa a mobilitat i característiques d'aquest immoble, l'AMPA considera que Sant Francesc té algunes “carències insuperables”, com ara l'espai per a patis exteriors i pistes poliesportives, l'existència de barreres arquitectòniques i dificultats d'accés del transport escolar: “Aquestes mancances insalvables, conjuntament amb els previsibles retards i riscos que derivarien, haurien de fer descartar aquesta alternativa”. 


Davant de tot això, l'Associació de Mares i Pares espera poder mantenir una reunió amb l'equip de govern per conèixer la informació “de primera mà”, i també demana la construcció de l'edifici “sense més retards ni dilacions”, ja que això, segons consideren, serà una “millora per a la ciutat, per a la comarca i pel sistema educatiu públic”. 

 

Participació