CiU de Berga demana «aclarir» què passarà amb el SES Serra de Noet

Antoni Biarnés creu que el més important és la funcionalitat del centre i el calendari

Aida Morales
09 de novembre del 2015
Actualitzat el 10 de novembre a les 9:52h
Antoni Biarnés al seu despatx.
Antoni Biarnés al seu despatx. | Pere Gendrau.

Antoni Biarnés al seu despatx Foto: Pere Gendrau


El principal grup de l'oposició conformat pels sis regidors de Convergència i Unió (CiU) serà fonamental per discernir quina serà, finalment, la ubicació del SES Serra de Noet i, en aquest sentit, si es pot arribar a plantejar que aquest servei s'ofereixi des del convent de Sant Francesc. Per això, el líder de CiU a Berga, Antoni Biarnés, ha destacat que és un aspecte que s'ha de portar al debat amb l'objectiu d'analitzar-ne els avantatges i els inconvenients, tot i que, segons el seu parer, aquests ja són prou “evidents”.

En declaracions a NacióBerguedà, Biarnés ha recordat els anys que fa que aquest projecte està en marxa, tot remarcant que, en el seu moment, ja es va valorar la possibilitat de traslladar el centre a un altre edifici. De fet, ha indicat que els tècnics del Departament d'Ensenyament ja van estudiar la possibilitat de traslladar-lo al convent de Sant Francesc, una opció que es va descartar “per motius obvis”, ha dit.

“Un trasllat a Sant Francesc no tindria sentit per moltes raons”, ha explicat. Per començar, hi ha uns requeriments tècnics “difícils de solucionar” en un edifici ja construït. A banda, però, ha destacat els “problemes de mobilitat” i els diners que, finalment, hi hauria d'invertir el consistori: “Segur que l'Ajuntament hi hauria d'acabar dedicant tants o més diners dels previstos en adequar l'emplaçament actual”. A més, Biarnés ha recordat que “ja hi ha una partida de pressupostos per fer això”, i uns 200.000 euros invertits per part de la Generalitat destinats a confeccionar el projecte. 

Segons el líder de CiU, però, el més important és la funcionalitat i la rapidesa, dos elements que es veurien afectats ja que, tal com ha mantingut, “qualsevol canvi de rumb suposaria perdre un temps que ja portem de retard”. En aquest sentit, Biarnés ha recordat que els tempos del nou institut estan pautats, mentre que la rehabilitació de Sant Francesc no se sap quan estaria finalitzada.

Titularitat i consens

Per al regidor, un dels temes més preocupants també seria la titularitat de l'edifici. Si s'hagués de comprar, ha dit, s'hauria de conèixer el preu; mentre que si es realitzés una cessió, caldria saber per quants anys i si sortiria a compte. A més, ha destacat que, si es negocia, el convent de Sant Francesc pot acollir molts altres usos per a la ciutat, que no comportarien canviar el projecte.

En qualsevol cas, Biarnés creu que és molt important tornar a tenir el consens que hi havia a priori, ja que és un assumpte amb el qual els polítics berguedans ja hi porten “treballant molt temps”. Per això, ha instat la Candidaturda d'Unitat Popular (CUP) a donar explicacions sobre el projecte per “aclarir d'una vegada” si el SES tirarà endavant. En aquest sentit, els ha demanat que deixin d'evadir el tema, com ha denunciat que van fer durant l'últim Ple. “Nosaltres vam treure el tema per poder fer aquest debat”, ha explicat, i ha denunciat: “I el que van fer ells no és bo perquè el tema és prou important, amb decisions que s'han de prendre a temps”.
Arxivat a