Organitzen xerrades i una caminada urbana per Berga pel Dia Internacional de la Diabetis

Les activitats es portaran a terme aquest dissabte durant el matí i la tarda

Redacció
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:54h
La Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l'Associació de Diabètics de Catalunya i l'Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga, el Gimnàs Alter Sport i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona han organitzat, per aquest proper dissabte 14 de novembre, unes xerrades i una caminada urbana per Berga per explicar i celebrar el Dia Internacional de la Diabetis. 

Segons han informat, la caminada sortirà a les 12.00 del migdia del passeig de la Indústria, i serà una activitat oberta a tothom on es convida els participants a vestir-se de color blau. Les xerrades seran el mateix dia 14 a les 17.45 hores al Pavelló de Suècia, i aniran a càrrec dels endocrinòlegs Carme Quirós, de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Carles Zafón, de l'Hospital de la Vall de d'Hebron. Aquests parlaran del pàncrees artificial, i de la necessitat d'una bona alimentació. A continuació hi haurà un pica-pica, que amenitzarà la Berguedana de Folk. 

Des de fa anys, el Berguedà s'implica en aquesta campanya internacional del Dia Mundial de la Diabetis, amb alguna activitat per prevenir aquesta malaltia i explicar les seves complicacions. Enguany, la campanya anirà dirigida, sobretot, a explicar la importància de l'alimentació equilibrada per prevenir la diabetis tipus 2. En total, es calcula que més de 382 milions d persones tenen diabetis al món, i que el 2035 en seran 592 milions. A més, la meitat de les persones que en pateixen estan sense diagnosticar.
Arxivat a