L'Ajuntament de Berga es planteja fer el Serra de Noet a Sant Francesc, però el Departament defensa el nou edifici

La Conselleria d'Ensenyament destaca que el projecte pactat era fer un nou institut a sota del camp de futbol | Un dels principals inconvenients del convent franciscà és que no té pati

Aida Morales
07 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:32h
Convent de Sant Francesc.
Convent de Sant Francesc. | Aida Morales.

Convent de Sant Francesc de Berga. Foto: Aida Morales.


L'Ajuntament de Berga està valorant que, una de les possibles ubicacions alternatives de la Secció d'Institut Serra de Noet sigui el convent de Sant Francesc. Així ho ha pogut saber NacióBeguedà després que, aquest dijous al Ple municipal del consistori, es fes públic el debat de la nova ubicació d'aquesta secció d'institut, a través de les preguntes dels regidors de Convergència i Unió (CiU), i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). 

Durant en Ple, l'alternativa de Sant Francesc encara no havia sortit a la llum, tot i que ja feia mesos que el nou consistori es plantejava aquest canvi. De fet, el motiu principal és la manca de liquiditat per urbanitzar una zona de Berga que, en el seu moment, i quan es va confeccionar el projecte del nou edifici, es creia que ja estaria urbanitzada.

Aquesta també va ser una de les condicions del Departament d'Ensenyament, que es va comprometre a construir el nou institut amb una inversió de 5,5 milions d'euros, sempre que la zona estigués adaptada. En aquest punt, i fins que el consistori no doni el primer pas, això no serà així, i el centre de secundària, que també havia d'incloure un espai per al Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà i l'Escola Oficial d'Idiomes, quedarà pendent. 

Davant d'aquesta situació, el consistori es va plantejar aprofitar espais desocupats de la ciutat que poguessin encabir-hi tots aquests serveis. Una de les opcions més valorades, doncs, ha estat el convent de Sant Francesc, tot i que es tracta d'un edifici sense pati -tot i que sí claustre-, i sense cap espai al costat per poder-ne construir un.

Per altra banda, i segons ha pogut saber aquest diari, la conselleria tampoc acabaria de veure amb bons ulls aquesta proposta, ja que el projecte pactat era el de la construcció del nou edifici; una macro obra que segueix endavant, i de la qual ja s'ha presentat l'avantprojecte.

Aquest divendres, de fet, l'Ajuntament de Berga va tenir una reunió amb els tècnics i arquitectes de la Generalitat, on es va parlar de tot això. La pilota, doncs, torna a estar a la teulada del consistori berguedà. El Departament se suposa que ho estudiarà, tot i que segueix mantenint la ubicació principal a sota del camp de futbol de Berga. L'Ajuntament, per la seva part, defensa que es valori la nova ubicació, tot i que sense tancar la porta de la primera opció. Els números són els que són, i els edificis també. Tal com van indicar a la sessió plenària, s'espera que en les properes dues o tres setmanes, se'n pugui esclarir alguna cosa.
Arxivat a