Es desencallen els 15 Plans d'Ocupació de Berga posposats per irregularitats

La regidora Sílvia Armengou explica al Ple que s'aprovaran la setmana que ve | El cementiri de Berga s'ampliarà amb 110 nínxols més

per Aida Morales, 6 de novembre de 2015 a les 09:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La regidora de RRHH, Sílvia Armengou, explicant la situació dels Plans d'Ocupació. Foto: Aida Morales.


Els 15 Plans d'Ocupació de l'Ajuntament de Berga que s'havien d'aprovar el març però que van quedar congelats per irregularitats en la tria del personal es podran portar a terme, finalment, després que s'hagin pogut fer tots els tràmits necessaris per tornar-los a convocar. Ho ha anunciat la regidora de Recursos Humans, Sílvia Armengou, que durant la sessió plenària d'aquest dijous, ha aprofitat per celebrar que aquesta trava s'hagi desencallat. 


"Cal agrair el personal de l'Ajuntament que ha treballat contra rellotge per no perdre la subvenció" de la Diputació de Barcelona, ha explicat. De fet, aquests plans s'havien de començar a executar abans de l'1 de gener, que era la data màxima, ja que estaven lligats a la seva execució, en un termini temporal de sis mesos. 

En aquest punt, Armengou també ha explicat que el sou per a aquestes 15 persones serà de 1.470 euros, una quantitat suficient per "deixar respirar" els seus beneficiaris, i que és la que l'equip de govern ha considerat més oportuna en aquest cas. 


Per a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), "el problema és que l'anterior equip de govern, que es va adherir a la subvenció, no va fer les coses correctament, no va fer un procés selectiu i les persones a qui se'ls van atorgar els plans van ser a dit", ha criticat Jordi Pujals. Sobre aquest fet, Armengou ha volgut precisar que la selecció "no es va fer ben bé a dit", sinó que no es van establir els criteris que es fixen en l'administració pública.  Així mateix, el líder de Convergència i Unió (CiU), Antoni Biarnés, també deixat clar que les declaracions de Pujals no són "veritat" i que "no es va fer discrecionalment". 

Designació anul·lada

Segons Armengou, la primera designació de beneficiaris per als plans d'ocupació va ser denegada quan el secretari va avisar que no es complien les bases de publicació en un butlletí oficial i que el procés selectiu no s'havia realitzat de forma correcte. Així doncs, l'única opció que hi havia era tornar a començar des del principi, amb una nova convocatòria.

Entre els plans convocats al febrer, constaven places per educador social, per a personal d'oficina de turisme, personal d'arxiu, d'agents cívics, de biblioteca, de peó de manteniment d'instal·lacions esportives, de construcció i d'oficial de primera de construcció. 

Ampliació del cementiri 

Al Ple, també s'ha aprovat per unanimitat modificar el planejament urbanístic del cementiri de Berga, amb l'ampliació de la zona edificable cap a la carretera C-16, que permetrà construir 110 nínxols més, distribuïts en dos columbaris. Aquest tros, tal com ha explicat el regidor Oriol Camps, era un espai de Carreteres de la Generalitat, que finalment ha cedit per a aquesta ampliació. 

 

Participació