El Consell Comarcal del Berguedà signa un crèdit de 498.000 euros amb la Diputació

Els préstecs són a interès zero i s'hauran d'amortitzar en el proper any

Redacció
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:18h

Deu consells comarcals signen un crèdit amb la Diputació de Barcelona. Foto: DipuBcn.


El Consell Comarcal del Berguedà ha signat, aquest dijous, un crèdit de 498.000 euros amb la Diputació de Barcelona, igual que ho han fet nou consells comarcals més de Catalunya. Aquests préstecs, segons ha informat l'ens supracomarcal, tenen la finalitat de donar liquiditat a aquestes entitats locals per garantir que les seves actuacions competencials es puguin portar a terme amb normalitat. 

De fet, els crèdits s'integren dins del Pla d'Operacions de Tresoreria dels Consells Comarcals que es va iniciar el 2013, i suposen una manera, a zero interès, de fer front a les necessitats transitòries de tresoreria. Aquests préstecs, però, s'hauran d'amortitzar en dues quotes; el 50% en els sis primers mesos del lliurament, i l'altre 50% al cap d'un any. 

Segons la Diputació, els criteris utilitzats per dur a terme el repartiment dels 10 milions que s'han atorgat en total, han estat la població en un 40%, el nombre de municipis en un 40% més, l'extensió territorial en un 10%, i el nombre d'entitats singulars de població en el 10% restant. 
 

Mercè Conesa i David Font signant el crèdit. Foto: DipuBcn.