La Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla espera créixer en visitants

Vicenç Linares afirma que les expectatives són altes, ja que l'Oficina de Turisme ha avisat d'un augment de visitants

Aida Morales
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:23h
Codonys.
Codonys. | Aida Morales

Codonys i allioli de codony Foto: Aida Morales


L'any passat, la Fira de de l'Allioli de Codony va escaure en una data molt destacada, la vigília de la consulta popular del 9 de novembre. Va ser un dia fluix d'afluència, “estrany”, segons el va qualificar l'alcalde del municipi, Vicenç Linares, i molt diferent del que s'espera que serà aquest dissabte, en la quarta edició d'aquesta festa tradicional. 

Com cada any, la Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla de Lillet es veu obligada a competir amb altres esdeveniments més grans i amb trajectòria. Aquest any, li toca contraprogramar la Fira de Sant Martí de Puig-reig i la de Puigcerdà. No obstant això, i justament per aquest motiu, l'Ajuntament de la Pobla li ha volgut donar un enfocament diferent, venent una fira petita, tradicional i amb molt d'encant. 

Aquesta es realitzarà al centre històric d'aquest municipi de l'Alt Berguedà dissabte, amb més de 25 parades d'artesania i agroalimentació. En aquest punt, però, l'element destacat serà l'allioli de codony, que tothom podrà degustar i valorar, entre tots els que es presentin al concurs. L'any passat, aquest va comptar amb una dotzena de participants, un nombre “normal tirant a baix”, segons ha indicat Linares, però que aquest any s'espera superar fins a arribar a la vintena. 

Segons ha dit, de fet, el “termòmetre” de visitants durant aquest cap de setmana a la Pobla de Lillet és “força alt”. Des de l'Oficina de Turisme s'ha detectat un augment de pernoctacions i tiquets de tren per a aquest proper dissabte i diumenge, i ja s'està començant a plantejar que, a diferència de l'any passat, d'aquesta fira se'n pugui fer una valoració molt positiva. En aquest punt, però, Linares ha preferit mantenir-se prudent, tot i que, si el temps acompanya, les expectatives són altes.