La Societat de Pescadors de Pedret critica que no es pugui circular per la Ruta Verda

Lluís Cabanes lamenta que no se'ls hagi informat del canvi i explica que entre Pedret i Cal Rosal hi acostumen a pescar persones grans i amb mobilitat reduïda

Aida Morales
16 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:54h
Pont de Pedret.
Pont de Pedret. | Xtec.

La Societat de Pescadors de Pedret no ha acabat de veure amb bons ulls la decisió de restringir el trànsit en el tram que va de Pedret a Cal Rosal, de la recent inaugurada Ruta Verda del Llobregat. Malgrat que en el conjunt estan d'acord en disminuir i regular la circulació en aquesta zona, també critiquen que no s'han contemplat els “inconvenients” que això suposa per als pescadors. 

“Ho celebrem, ja que tot el que sigui millorar la protecció dels espais que afecten rius i rieres és benvingut”, afirmen a la carta que han enviat al Departament de Medi Natural i Biodiversitat, i a la qual ha tingut accés NacióBerguedà. No obstant això, també precisen: “Però pel que sabem, no s'han contemplat una sèrie d'inconvenients que afecten de forma seriosa la pràctica de la pesca intensiva d'aquest acotat i que està generant certa tensió social a la zona”.

Sobre aquest punt, el mateix president de la Societat de Pescadors de Pedret, Lluís Cabanes, ha explicat que aquest tram és el segon de Catalunya on es fan més jornades de pesca, aproximadament, entre 4.000 i 5.000 a l'any. A més, és una de lea poques zones del país on es pot practicar la pesca amb mort, motiu pel qual s'hi acosten molts pescadors d'edat avançada que volen realitzar aquesta pràctica “com abans”. “Tota aquesta gent gran, fins i tot que venen amb cadira de rodes, com hauran d'accedir al riu?”, ha criticat. 

Per això, i tal com el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja va transmetre al Ple del Consell Comarcal del Berguedà, Cabanes ha demanat “solucions” pels pescadors, ja que, a més, la pesca en aquest tram només es fa durant vuit mesos. 

Lamenten la desinformació

Tant a la carta que van enviar al Departament de Medi Natural de la Generalitat, com en declaracions a aquest diari, Cabanes ha denunciat amb fermesa que el col·lectiu de pescadors s'hagi hagut d'assabentar per la premsa, de la restricció del trànsit en aquesta zona del Berguedà. 

“Estem decebuts perquè no se'ns ha comentat res”, ha dit. Sobre la Ruta Verda, però, han estat clars: “Jo hi estic d'acord, perquè nosaltres som gent que ho respectem tot, però en aquest tros, precisament, hi va molta gent gran i amb mobilitat reduïda”.
Arxivat a