La Baells es recupera després de l'episodi de pluges

El volum d'aigua del pantà estava per sota de la mitjana dels últims 10 anys

per Aida Morales , 5 de novembre de 2015 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Estat actual del pantà de la Baells. Foto: ACA


Després del recent episodi de pluges a principis d'aquesta setmana, sembla que els pantans de les conques internes de Catalunya, entre els quals l'embassament de La Baells, s'han recuperat sensiblement de la situació de manca d'aigua en què es trobaven. En el cas berguedà, el pantà havia tancat el cicle hidrològic per sota del 65%, uns nivells sensiblement per sota de la mitjana dels últims 10 anys. 


Pel que fa a la Baells, s'ha passat un 64,4% de capacitat a un 78,2%, el que representen 85,6 hm3 actualment. Segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua, les precipitacions d'aquesta setmana han afectat de manera general totes les reserves de les conques internes, amb la previsió que aquests volums encara es puguin incrementar en els propers dies a causa de les aportacions de les capçaleres dels rius. I és que, el Llobregat, va arribar a registrar un cabal de 208 m3/s al seu pas per Guardiola de Berguedà. 

Amb aquestes reserves, doncs, l'ACA assegura que es poden garantir les demandes d'aigua per a 13 o 14 mesos més.

 

 

Participació