FGC fa un homenatge pòstum a Carles Salmerón, que va residir a la Pobla de Lillet

L'expert en ferrocarrils va morir a l'edat de 58 anys amb més de 40 llibres escrits i diversos reconeixements en el món del transport

Aida Morales
05 de novembre del 2015
Actualitzat el 06 de novembre a les 11:22h
L'expert en ferrocarrils Carles Salmerón
L'expert en ferrocarrils Carles Salmerón | Centre d'Estudis Locals d'Andorra

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha volgut homenatjar, en un acte pòstum, l'historiador i expert en ferrocarrils Carles Salmerón, que va morir el passat mes d'agost amb 58 anys. En aquest cas, i en commemoració de la gran tasca que va realitzar en el sector, aquest dijous a la tarda se li farà un acte d'homenatge al Centre de documentació i exposició Albert Vilalta de Barcelona, amb la presència del president de FGC, Enric Ticó, i del diputat i president del Cercle d'Infraestructures, Pere Macias.  

Durant la seva vida, Salmerón va fer parada en diversos municipis, entre els quals la Pobla de Lillet, on va viure més de 15 anys, esdevenint un dels fundadors del Museu del Transport del Clot del Moro, al terme municipal de Castellar de n'Hug, i de l'Escola de Restauració de Vehicles Antics de Transport de Catalunya. A més, també va escriure més d'una quarantena de llibres, la majoria sobre la història del transport i del ferrocarril, entre els quals destaca “Els tramvies d'Europa”, “Segle XIX al Segle XXI. Torna l'era del ferrocarril”, “El Tren d'Olot”, “El Tren de la Pobla de Lillet”, “Els Ferrocarrils catalans” o “Els trens del Berguedà”. Aquesta faceta el va portar a ser considerat com un dels més grans coneixedors dels ferrocarrils de Catalunya, i un consultor internacional sobre transport.