El Patronat de la Patum serà una de les antenes al territori de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

L'ens depenent del Departament de Cultura per defensar i difondre el patrimoni cultural català

Redacció
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:21h
El Patronat Municipal de la Patum de Berga ha estat proposat perquè sigui una de les 'antenes' que l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Generalitat de Catalunya té al territori. D'aquesta manera, l'ens berguedà participarà en tasques de recerca, documentació, difusió i restitució del patrimoni etnològic català, seguint les directrius d'aquest observatori, amb l'objectiu de mantenir-lo i potenciar-lo. 

De fet, l'OPEI és un programa del Departament de Cultura que va néixer el 1994 i que  funciona en col·laboració amb més de 20 entitats més que, com el Patronat de la Patum, treballaran en xarxa a Catalunya. Entre aquestes, destaca el Museu de les Terres de l'Ebre, el Museu Etnològic del Montseny, l'Institut Català d'Antropologia, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Comarcal de Cervera, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Pesca, el Centre d'Estudis Lacetans o el Museu Casteller de Catalunya, entre altres. 

Entre les funcions de l'observatori en relació amb totes aquestes entitats destaca la d'identificar oportunitats de recerca, amenaces, organitzar jornades temàtiques de caràcter internacional, nacional o local, fer difusió del patrimoni mitjançant activitats. Per la seva part, les anomenades 'antenes', acostumen a treballar conjuntament amb programes, com els que aquest any s'iniciaran, coincidint amb l'entrada del patronat berguedà. Aquests seran 'Etnologia en Xarxa, 'Col·leccionant passions', i 'Etnorecerca'. 

Pel que fa al Patronat de la Patum, s'incorporarà a l'OPEI una vegada s'hagi aprovat per Junta Permanent, al Ple municipal de l'Ajuntament de Berga, i s'hagi signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya. 
Arxivat a