Marie Kapretz deixa de ser regidora a Cercs i s'allunya de la política municipal

La republicana renuncia a l'acta de regidora per CLAM-AM per motius personals i per donar pas a "saba nova" | Kapretz assegura que continuarà a l'òrbita del grup i com a secretària de Política Parlamentària d'ERC

Aida Morales
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:49h
La republicana Marie Kapretz.
La republicana Marie Kapretz. | ERC.

La republicana Marie Kapretz Foto: ERC


La republicana Marie Kapretz, que aquest mes de maig va revalidar l'acta de regidora per la marca blanca d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), CLAM-AM a l'Ajuntament de Cercs, ha decidit renunciar a aquest càrrec i apartar-se, temporalment, de la política municipal. Així ho ha explicat ella mateixa a NacióBerguedà, tot remarcant que es tracta d'una decisió “personal”, per motius laborals, però també per donar pas a la renovació. 

“Faig un pas enrere perquè entri saba nova”, ha declarat, tot remarcant que, no obstant, continuarà essent secretària de Política Parlamentària d'Esquerra al Berguedà. Actualment, CLAM-AM disposa de dos regidors a l'Ajuntament de Cercs; ella mateixa i Jordi Gayet. Amb la seva renúncia, doncs, serà Dani Garcia, la persona que entrarà directament com a número 2, mentre que Gayet assumirà la tasca de portaveu del grup. 

Kapretz, que va presentar la instància de la seva renúncia aquest dilluns després de comunicar-ho al grup municipal, espera que al ple del gener, aquesta, ja s'hagi fet efectiva. Igualment, però, ha manifestat que, malgrat allunyar-se, continuarà estant “a l'òrbita” del grup, ja que és el projecte pel qual ha treballat i lluitat durant els últims anys. 

De fet, la republicana va començar a fer política municipal el 2007, tot i que no va entrar al consistori fins a les eleccions municipals del 2011. Després d'aquestes darreres eleccions del maig del 2015, el grup va revalidar el mateix resultat obtingut llavors, dos regidors, defensant un projecte assembleari, ecologista i en pro dels serveis públics. Durant aquest temps, Kapretz va ser la persona que va tibar del carro, impulsant un grup de treball que, ara, considera que ja és “autònom” i autosuficient. “Hem de saber quan s'ha de fer un pas enrere, que si no, passa com amb en Duran i Lleida”, ha bromejat. 

Davant d'aquesta situació, doncs, Kapretz es desmarca de la política municipal, sense allunyar-se massa, ha destacat, i deixant la porta oberta a tornar si, en un futur mitjà, tant ella com CLAM així ho decideixen. "Jo sóc un animal polític", ha reconegut.