Els voltants de la boca de la mina de la Consolació s'omplen de flors

Diverses persones s'acosten a la mina per recordar els familiars i amics morts el 3 de novembre de 1975

Aida Morales
03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:39h
Voltants de la mina de la Consolació.
Voltants de la mina de la Consolació. | Cedida.

Aquest dimarts 3 de novembre ha estat, pel Berguedà, un dia de dol, record i homenatge, després que faci 40 anys del darrer accident més greu que ha viscut la comarca. A la mina de la  Consolació, al terme municipal de Fígols, van morir 30 miners a causa d'una explosió de grisú, justament el dia que la aquesta instal·lació tornava a obrir les portes després d'estar tres dies tancada per Tots Sants.

Durant aquest dimarts, doncs, han estat diverses, les persones que han recordat i homenatjat amics i familiars. Alguns, tal com explicava en una entrevista a NacióBerguedà el supervivent Lluís Vicente, ho fan tot sovint des de casa seva, mentre que altres, ho han fet amb banderes negres, gests de record a través de les xarxes socials, o en la seva intimitat. 

A la boca de la mina de la Colsolació tampoc hi han faltat els records aquest dimarts. Els voltants de la seva entrada s'han anat omplint de rams de flors. Persones anònimes, en la seva majoria; fills, néts i amics, que han volgut realitzar un últim gest d'estima en un dia tan especial. D'aquesta manera quedaven els entorns, des de fa temps també decorats amb la pintada 'No us oblidem', que aquest dimarts lluïa més que mai.