La Fira de Sant Martí de Puig-reig s'amplia amb més activitats, un vermut i un centenar d'estands

Mireia Canal afirma que Puig-reig ha de ser un "poble comercial referent a la comarca"

Aida Morales
03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 22:27h
Presentació dels actes de la Fira de Sant Martí de Puig-reig.
Presentació dels actes de la Fira de Sant Martí de Puig-reig. | Aida Morales.

La Fira de Sant Martí de Puig-reig ja ha començat a escalfar motors en el que serà una edició continuista, però amb aires diferents. L'entrada del nou equip de govern reformularà algunes de les activitats, amb idees noves que es començaran a visibilitzar a partir de d'aquest proper divendres, però amb una línia de continuïtat, ja que es tracta d'un esdeveniment que funciona i que, tal com han recordat, no cal tocar.

Amb aquest propòsit, i segons ha explicat en una roda de premsa la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Canal, la Fira de Sant Martí buscarà consolidar-se com un referent de comerç de proximitat, on es podran veure un centenar d'estands d'artesania, indústria i vehicles, així com botigues locals i altres productes. "És una manera de donar-nos a conèixer, que tothom pugui saber que a Puig-reig hi ha un comerç actiu i que volem ser un poble comercial referent a la comarca", ha explicat. 

En aquesta línia, Canal espera que tots els dies que engloben aquestes festes de Sant Martí -de divendres 6 a diumenge 15 de novembre- tinguin un afluència notable de visitants, posant èmfasi en el cap de setmana del 7 i 8, que és quan es portaran a terme la majoria d'activitats i principals novetats. Entre aquestes, activitats infantils com un taller de circ o la ja tradicional Trobada de Gegantons i Capgrossos, però també una nova visita guiada teatralitzada al Castell de Puig-reig, dissabte a la tarda, i la proclamació de la Pubilla, la Dama, l'Hereu i el Fadrí del municipi, amb la participació del Cor Giovinetto. 

A més, dissabte també hi haurà una cercavila amb gegants, capgrossos i grallers, un esmorzar a càrrec de la Junta d'Avis, i una petita interpretació de les diferents formacions de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig. 

 
De cara a diumenge, a part de l'obertura de la fira, també es podrà gaudir de la trobada de gegants i de les activitats infantils amb rocòdrom que organitzarà el Centre Quitxalla Excursionista. A part, l'obra de teatre 'Clochard' dirigida per Paco Mir al vespre, i ball zumba i en línia durant el matí i tarda, acabaran d'ambientar el dia. No obstant això, dues de les activitats estrella de diumenge seran el XXXVII Concurs de Pintura Ràpida, que enguany incorpora una sèrie de modificacions, i el nou Vermut de Sant Martí, que organitzaran diferents bars i restaurants del poble. 

Novetats de diumenge

Pel que fa al Concurs de Pintura Ràpida, aquest any s'alentirà i s'allargarà tres dies. Això serà així, segons ha explicat el regidor de Cultura, Jesús Subirats, per incrementar la participació i motivar els pintors del poble, que moltes vegades optaven per no presentar-se a causa de la manca de temps. A més, enguany també es crearà una nova categoria per a pintors d'entre 12 i 18 anys, i es farà l'entrega de premis dimecres 11 de novembre. 

Pel que fa al nou vermut, el restaurador Edgar Garcia ha remarcat que hi participaran set bars i restaurants que s'han volgut ajuntar per portar a terme una activitat conjunta que "activi el poble". Segons ha explicat, cada establiment prepararà l'antic vermut típic de Sant Martí, que està format per un combinat d'escopinyes, olives, seitons i musclos. 

Una setmana plena d'activitats

Les activitats de la festa de Sant Martí es reprendran dimarts 10 de novembre, amb una sessió de contes a la Biblioteca Guillem de Berguedà, mentre que dimecres, dia del patró, serà quan es farà la tradicional missa d'honor i l'entrega de premis. En aquesta, també es reconeixerà la feina d'Itziar Sánchez, de l'Escola de Sant Martí, que ha estat l'autora del dibuix del cartell que anuncia la festa. 

De cara a dijous 12, es presentarà el llibre 'Fora de lloc' de Marta Codina, i divendres es farà la preestrena del documental 'Projecte Rwanda', que recorda els 20 anys d'aquest genocidi. Les festes de Sant Martí acabaran diumenge, amb una exposició i subhasta de pintures i obres d'art, la VIII Fira del llibre llegit, i l'entrega de premis del I Certamen Fotogràfic Àngel Prat, per part de Logos Berguedà. A més, durant aquest cap de setmana també s'iniciarà la primera conferència del Fòrum 10 Comunicació, que enguany arriba als 35 anys.
 

Consulta tots els actes de les festes de Sant Martí

Arxivat a